Verstappen: Szégyellheti magát Vettel és Räikkönen - F1VILÁG.HU

Verstappen: Szégyellheti magát Vettel és Räikkönen

HIRDETÉS

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint a Ferrari versenyzői, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel szégyellhetik magukat azért, amiért kritizálták őt a vasárnapi Belga Nagydíjat követően.


A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint a Ferrari versenyzői, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel szégyellhetik magukat azért, amiért kritizálták őt a vasárnapi Belga Nagydíjat követően.

A Ferrari párosa már a verseny első kanyarjában összetűzésbe keveredett a hollanddal, aki megpróbálta visszaelőzni őket azok után, hogy elveszítette pozícióját a rajt után.

Bár a felvételek alapján nem feltétlenül Verstappen tűnt hibásnak abban, hogy a trió összeütközött a startot követően, Vettel a verseny után úgy fogalmazott, egyértelműen a Red Bull versenyzője tehető felelőssé a történtekért.

A német és csapattársa, Kimi Räikkönen ráadásul a futam után tovább bírálta Verstappent, elmondásuk szerint ugyanis az ifjú versenyző túl agresszíven védekezett a verseny során.

„Azt gondolom, inkább szégyellniük kellene magukat azért, hogy az ő tapasztalatukkal okoztak egy ilyen balesetet, és aztán rám panaszkodnak” – mondta magabiztosan Verstappen.

„És nem kell drámát csinálni abból, ami történt. Megérthetnénk, hogy egyáltalán nem örülök annak, hogy elcseszték az egész versenyemet!”

Verstappen úgy érzi, teljesen világos, hogy az 1-es kanyarban Vettel hibázott, mert nem hagyott elég helyet a belül elfordulni próbáló autóknak.

„Volt ott hely 3 autónak. De ahogy Kimi mellé értem, elkezdett befelé tolni. Ha Vettel nem húzta volna ránk, és hagyott volna még 1 méter helyet, akkor mindannyian keresztüljutottunk volna az 1-es kanyaron. A felvételeken is jól látszik, hogy amikor Vettel befordult, nekiment Räikkönennek. És aztán Kimi autója nekipattant az enyémnek.”

A holland elismerte, a verseny során azért volt olyan agresszív Vettellel és Räikkönennel szemben, mert azok elrontották esélyeit az első kanyarban.

Hirdetés

„Ha elcseszik a versenyemet, ne várják, hogy megkönnyítem a dolgukat. Ezt szerintem meg kellene érteniük. Nem fogom azt mondani, hogy ’gyertek csak’. Ha nem történtek volna ilyen dolgok az 1-es kanyarban, akkor nem lettem volna ennyire agresszív, és nem toltam volna így ki Räikkönent.”

Verstappen mindazonáltal úgy érzi, nem követett el szabálytalanságot agresszív védekezésével.

„Egy kicsit el kellett vennie a gázt, de a stewardok szerint rendben volt, szóval ennyi. Úgy tűnik, most én vagyok a vörös posztó a bika előtt. Valahogy mindig keresztezzük egymás útját.”

Ami a hétvégi, monzai versenyt illeti, Verstappen hozzátette: „Újrakezdjük, és megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni. Vettel jöhet beszélgetni velem, de először észre kellene vennie, mit művelt az első kanyarban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!