Verstappen szeretné, ha többet kockáztatna a Red Bull - F1VILÁG.HU

Verstappen szeretné, ha többet kockáztatna a Red Bull

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt szeretné, ha csapata egy kicsit több kockázatot vállalna a 2019-es idény hátralévő versenyein.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21UXYQZV91W11 // Usage for editorial use only //

A holland eddig két futamot nyert idén, nemrég azonban azt mondta, a szezon hajrájában legjobb esetben is csak a dobogóért harcolhat majd.

A Red Bull a nyári szünetet követően egyértelműen területet veszített a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest, Verstappen éppen ezért azt mondja, kockáztatniuk kell – főleg úgy, hogy a konstruktőri 3. helyük biztosított.

„Nincs sok veszítenivalónk” – mondta a holland a Ziggo Sport televíziónak nyilatkozva.

„Kockáztathatunk egy kicsit többet. Remélem, hogy aztán sikerül megtennem a szükséges lépést, és a Mercedes, vagy a Ferrari elé kvalifikálhatom magam.”

A 22 esztendős versenyző 2020-ra is a Red Bullnál marad, arról azonban még nincs döntés, hogy ki lesz a csapattársa jövőre. Idén Pierre Gasly oldalán kezdte a szezont, a franciát azonban később lecserélték Alexander Albonra.

Verstappen azt mondja, a csapat szempontjából nem egyszerű feladat az, ha egy újoncnak kell lehetőséget adni.

„Tavaly lehetőségünk volt arra, hogy két eltérő beállítást teszteljünk péntekenként, hogy aztán kiválasszuk a legjobbat, és elinduljunk egy bizonyos irányba. De ha egy újonc ül a másik autóban, akkor nem elvárható az, hogy már rögtön a beállításokon dolgozzon. Először meg kell ismerkednie a pályával. Szóval jelenleg gyakran rajtam múlik, hogy kipróbálok-e különböző dolgokat a rendelkezésünkre álló kevés idő alatt.”

Verstappen szerint viszont idén egyéb problémáik is voltak.

„Az idei év egy kicsit nehezebben alakult számunkra, ebben talán az új első szárny is szerepet játszott. Télen majd ki kell elemeznünk ezt részletesebben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!