Verstappen szerint nem volt reális esélye a győzelemre

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

A hétvégi problémák ellenére kiválóan szerepelt a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Max Verstappen. A holland a 2. helyen ért célba, és bár egyszer bepróbálkozott Lewis Hamilton ellen, elmondása szerint nem volt esélye a győzelemre.

Verstappen a 2. helyről startolt az éjszakai versenyen, ám a rajtnál Sebastian Vettel mögé került.

A Red Bull végül remekül taktikázott, és a bokszkiállások alkalmával sikerült megelőzni a Ferrarit, Verstappen pedig végül a célig megőrizte a 2. helyet.

„A legtöbbet hoztuk ki ebből a versenyből, a 2. helynél jobb eredményt nem tudtunk volna elérni” – mondta Verstappen.

A stratégiánk nagyon jó volt. A bokszkiállásunk nagyon fontos volt a verseny végkimenetele szempontjából. Tudtam, hogy a 2. hely meglehet, ha minden jól alakult. A kerékcserénél volt némi problémánk, nem sikerült jól elindulnom, mert a motor nem volt az igazi, de amikor visszaértem a pálya, közvetlenül Sebastian mellett voltam. Szoros volt, de hála az égnek összejött.”

„Nagyszerű volt a taktikánk, és ahogy mondtam, a 2. hely volt a maximum. Csak egy aprócska esélyem volt arra, hogy elkapjam Lewist, amikor őt feltartották a lekörözöttek.”

„Ez az eredmény biztató az utolsó hat verseny előtt. Habár komoly gondjaink voltak, sikerült megszerezni a 2. helyet. A következő versenyek közül Mexikóban nagyon jók lehetünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek