Verstappen: Szombaton talán jobbak lesznek a körülmények - F1VILÁG.HU

Verstappen: Szombaton talán jobbak lesznek a körülmények

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of China - Practice

Az első szabadedzést ugyan az élen zárta, Max Verstappen azonban pontosan tudja, ennek semmi jelentősége nincs, hiszen az időjárás alaposan keresztülhúzta a csapatok számításait Sanghajban.

Mivel a mentőhelikopter egy baleset esetén nem tudta volna ellátni feladatát a kedvezőtlen időjárás miatt, a helyi idő szerint délelőtt megtartott edzésen csupán mintegy 20 percet körözhettek a versenyzők, a második tréninget pedig egy az egyben törölni kellett.

Verstappen 2 mért kört meg tudott tenni a nyitóedzésen, ám hasznos munkát természetesen ők sem végezhettek ma.

„A mai időjárás komoly szerepet játszott, így csupán 2 mért kört tudtam megtenni – viszont legalább az első edzésen az élen zártam, ami pozitívum” – mondta a holland.

„Ausztrália óta nem tudtunk semmit sem tesztelni az autón, és sajnálatos, hogy ma nem tudtunk körözni, mert nem gyűjthettünk adatokat a pályán.”

„Természetesen megértem a döntés okait, az időjárás miatt ugyanis a helikopter nem repülhetett, márpedig nagyon fontos szerepe van a biztonságban egy baleset esetén.”

„Az autó egyensúlya egész jónak tűnt esőben, de a Ferrari és a Mercedes nem nagyon körözött, szóval nem tudunk megfelelő összehasonlításokat végezni. Holnapra jobbnak tűnnek az előrejelzések, szóval legalább lesz néhány körünk száraz pályán, így kipróbálhatunk pár új dolgot az időmérő előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!