Verstappen: Szórakoztató futam volt - F1VILÁG.HU

Verstappen: Szórakoztató futam volt

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője sajnálja, hogy nem állhatott fel a dobogóra azok után, hogy remek show-t szolgáltattak Lewis Hamiltonnal a Monacói Nagydíjon.
Fotó: Red Bull Racing

Verstappen a futam második felében folyamatosan nyomás alatt tartotta Hamiltont, miután a Mercedesen fogyni kezdtek az abroncsok. 

Hamilton a versenytáv jelentős részét, 67 kört a közepes keverékű abroncsokon tett meg: a brit rendkívül küszködött a gumikkal, és a mögötte autózó Red Bull támadta is őt – azonban megelőzni nem tudta. 

Verstappenre azonban 5 másodperces büntetés várt, miután a csapat nem biztonságos módon engedte ki őt a kerékcserét követően, és a bokszutcában összeütköztek Valtteri Bottasszal.

A holland pilótát így a 4. helyre sorolták vissza, és Hamilton mellé Sebastian Vettel és Valtteri Bottas állhatott fel a dobogóra. 

„Természetesen kár a büntetésért, de mindent megtettem ma, hogy megelőzzem Lewist” – nyilatkozta Verstappen. 

„Elkezdtem nyomni, aztán növelte a tempóját, és elkezdte elfogyasztani a gumijait. Megpróbáltam nyomást helyezni rá, szórakoztató versenyem volt. Jobban szerettem volna a dobogóm végezni, de ha a tiszta tempót nézzük, akkor erősek voltunk ma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!