Verstappen: Több dolgot is csinálhatna jobban az F1 - F1VILÁG.HU

Verstappen: Több dolgot is csinálhatna jobban az F1

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint több ponton is módosítani kellene a Forma-1-ben ahhoz, hogy izgalmas futamokat lássanak a nézők.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 27, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZSA5KXR91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Francia Nagydíjat követően több versenyző – köztük Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo – is szóvá tette, hogy túl unalmas volt a futam, így tenni kellene valamit, hogy a sport ne veszítse el a nézőket. 

Amikor a csütörtöki sajtótájékoztatón Max Verstappent kérdezték erről, a fiatal holland több ötlettel is előállt, hogy szerinte min kellene módosítani a Forma-1-ben. 

„Nyilván remek körrekordokat teljesíteni és hasonlók, de ha ugyan egy vagy két másodperccel lennénk lassabbak, de kicsit közelebb tudunk menni a másik mögött, az jó lenne. De azt hiszem, ez nemcsak az autón múlik, mert ha két-három körön át közel vagy valakihez, akkor a gumik túlmelegednek és elkezdesz csúszkálni.”

„Szóval legtöbbször emiatt inkább lemaradunk, mert tudjuk, hogy ha ott maradunk, akkor korábban kell kiállnunk és hasonlók. Szóval ez befolyásolja az egész versenyünket” – folytatta a Red Bull-pilóta.

„Szóval ez egy kombináció: az autónál más módon kell leszorítóerőt szereznünk, de közelebb kell kerülnünk egymáshoz. A gumik esetén is jobb munkát lehetne végezni, így remélhetőleg tudjuk támogatni a Pirellit ebben.”

„A motorok között is még mindig nagy a különbség, szóval közelebb lehetne hozni őket azzal, ha kevésbé lennének komplexek. Értem, hogy a hibrid motoroknál kell maradnunk, de lehetne jobban is csinálni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!