Verstappen tudja, nem sok esélyük lesz az időmérőn

Fotó: Red Bull Racing
MONZA, ITALY - AUGUST 31: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on August 31, 2018 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Nem sok jóra számít a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen. A Red Bull versenyzője biztos benne, nem lesz esélyük a rajtelsőségre Monzában.

A tempós olaszországi versenypálya kétségkívül komoly problémákat okoz a Red Bullnak, melynek Renault-motorjai továbbra is képtelenek felvenni a versenyt a rivális gyártók erőforrásaival.

Verstappen a második szabadedzésen 5. lett pénteken, és bár nehéz küzdelem vár rájuk, reméli, a versenyen jó eredményt érhetnek majd el.

„Rendben volt a mai nap, a körülmények mindenkit ugyanúgy érintettek” – mondta az ifjú pilóta.

„Szerencsére a második edzésen már száraz volt a pálya, így ki tudtunk próbálni néhány dolgot. Az időmérőn, száraz pályán szerintem túl lassúak leszünk, de a hosszú etapokkal kapcsolatban már pozitívabb a helyzet.”

„Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy harcban legyünk, azt nem hiszem… Ami az autót illeti, a viselkedése jó volt, ezzel természetesen elégedett vagyok. De ez a pálya kétségkívül a legrosszabb számunkra, nem várok csodákat, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

„Nem hiszem, hogy szükségszerű eltérő gumistratégiával próbálkozni holnap, mivel mindkét gumikeverék jól viselkedett. Nem várok problémákat ezen a téren, egyszerűen csak meg kell próbálnunk a lehető legjobb időmérőt összehozni.”

Verstappen és csapattársa, Daniel Ricciardo a pénteki edzésnapon a Renault legújabb motorfejlesztését is kipróbálta, azt azonban még nem tudni, hogy a holland használni fogja-e azt a hétvége további részében.

„Nem tudom, hogy használni fogjuk-e a C-specifikációjú motort, ma este eldöntjük, amikor átnézzük az adatokat. Keményen kell nyomnunk a továbbiakban is, meg kell próbálnunk javítani az autón, és aztán majd meglátjuk, hogy állunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!