Verstappen tudja, nem sok esélyük lesz az időmérőn - F1VILÁG.HU

Verstappen tudja, nem sok esélyük lesz az időmérőn

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Nem sok jóra számít a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen. A Red Bull versenyzője biztos benne, nem lesz esélyük a rajtelsőségre Monzában.

A tempós olaszországi versenypálya kétségkívül komoly problémákat okoz a Red Bullnak, melynek Renault-motorjai továbbra is képtelenek felvenni a versenyt a rivális gyártók erőforrásaival.

Verstappen a második szabadedzésen 5. lett pénteken, és bár nehéz küzdelem vár rájuk, reméli, a versenyen jó eredményt érhetnek majd el.

„Rendben volt a mai nap, a körülmények mindenkit ugyanúgy érintettek” – mondta az ifjú pilóta.

„Szerencsére a második edzésen már száraz volt a pálya, így ki tudtunk próbálni néhány dolgot. Az időmérőn, száraz pályán szerintem túl lassúak leszünk, de a hosszú etapokkal kapcsolatban már pozitívabb a helyzet.”

„Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy harcban legyünk, azt nem hiszem… Ami az autót illeti, a viselkedése jó volt, ezzel természetesen elégedett vagyok. De ez a pálya kétségkívül a legrosszabb számunkra, nem várok csodákat, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

„Nem hiszem, hogy szükségszerű eltérő gumistratégiával próbálkozni holnap, mivel mindkét gumikeverék jól viselkedett. Nem várok problémákat ezen a téren, egyszerűen csak meg kell próbálnunk a lehető legjobb időmérőt összehozni.”

Verstappen és csapattársa, Daniel Ricciardo a pénteki edzésnapon a Renault legújabb motorfejlesztését is kipróbálta, azt azonban még nem tudni, hogy a holland használni fogja-e azt a hétvége további részében.

„Nem tudom, hogy használni fogjuk-e a C-specifikációjú motort, ma este eldöntjük, amikor átnézzük az adatokat. Keményen kell nyomnunk a továbbiakban is, meg kell próbálnunk javítani az autón, és aztán majd meglátjuk, hogy állunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!