Verstappen: Túl kevés a motorerőnk…

Fotó: Red Bull
SPA, BELGIUM - AUGUST 24: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 24, 2018 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint nem sok esélyük lesz arra, hogy a belga pályán a Mercedesek és a Ferrarik elé kerüljenek – a Renault erőforrása ugyanis túl gyenge a riválisokéhoz képest.

A holland pilóta a 4. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot Spa-Francorchampsban, csapattársa, Daniel Ricciardo pedig 6. lett.

A két Red Bull között Sebastian Vettel zárt az 5. helyen, ő azonban kétségkívül a győzelemért szeretne harcba szállni a vasárnapi versenyen.

Verstappen azt mondja, az időmérőn legfeljebb az 5. és 6. helyeket érhetik majd el – a hosszú etapokkal kapcsolatban viszont bizakodó.

„Reálisan kell látnunk a helyzetünket, szóval szerintem az 5. és 6. helyek a legjobbak, amiket elérhetünk itt” – mondta a holland versenyző.

„Sokkal kevesebb motorerőnk van, ez a fő problémánk. Viszont az autón még javíthatunk, optimalizálhatjuk a hátsó szárnyunkat, ami egy nagyon kis leszorítóerejű szárny. Meglátjuk. Pole pozíciót ettől még nem fogunk szerezni, de reméljük, hogy közelebb kerülhetünk a rövidebb etapokon – a hosszú etapjaink ugyanis nem tűnnek olyan rossznak.”

„Az első nap után mindig nehéz tudni, hogyan állunk a többiekhez képest, hiszen nem mindenki nyomja 100 százalékig. Ma főleg az autó beállításaira összpontosítottunk alacsony leszorítóerő mellett.”

„Természetesen tudjuk, hogy nem ez a legerősebb helyszín számunkra, úgyhogy igyekszünk annyira közel kerülni egy körön, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!