Megosztás:

Verstappen: Túl sokat akartam

Verstappen a negyedik helyről indult, végül ötödikként zárta a futamot.
Verstappen a negyedik helyről indult, végül ötödikként zárta a futamot. © Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint a brazil versenypályán nem volt esélyük a Ferrarival és a Mercedesszel szemben, ám voltak pozitívumok is a futamon.

Verstappen a 4. rajtkockából indult, és habár a rajtot követően még harcolt Kimi Räikkönennel, végül nem tudta megelőzni őt, és később az utolsó helyről felzárkózó Lewis Hamilton is megelőzte őt.

A holland pilóta elmondta, ma nem volt több az autóban, mint az 5. hely, hiszen nem voltak elég gyorsak az egyenesben, valamint a gumikezeléssel is problémáik voltak. A Red Bull fiatalja a verseny végén kérte csapatát, hogy hadd menjen ki kerékcserére, hiszen nagyon rossz állapotban voltak az abroncsai.

„Ez volt a legjobb pozíció, amit ma el tudtunk érni” – mondta Verstappen a futamot követően. „Az egyenesben sokat veszítettünk, ezt láthattátok, amikor Lewis elment mellettem. Ezen a pályán nem volt esélyünk, kemény volt.”

„Ami pozitív, hogy az első szettel az első 10-16 körön versenyképesek voltunk. De miután megpróbáltam kompenzálni, amit az egyenesben elveszítettem, kicsit sokat akartam a gumiktól és az autó egyensúlyától, így jobban koptak a gumik, és nehezebb volt a helyzetünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint egyáltalán nem volt könnyű győzelem a Brazil...

Hozzászólások

( komment)