Verstappen úgy érzi, a Ferrari még előnyben van - F1VILÁG.HU

Verstappen úgy érzi, a Ferrari még előnyben van

HIRDETÉS

Jól teljesítettek a Red Bull versenyautói a Kanadai Nagydíj pénteki szabadedzésein.


Jól teljesítettek a Red Bull versenyautói a Kanadai Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Az osztrák istálló ifjú tehetsége, Max Verstappen csapattársát, Daniel Ricciardót megelőzve negyedik lett a második montreali gyakorláson – ám hátránya közel 1 másodperc volt az élen végző Lewis Hamiltonnal szemben.

Verstappen a nap végén elárulta, nemcsak a Mercedes, de a Ferrari is jobbnak tűnt pénteken, így muszáj lesz javítaniuk a szombati időmérő előtt.

„Úgy tűnik, a Ferrari tempója egy kicsit jobb, szóval még van egy kis tennivalónk” – mondta a 18 esztendős tehetség.

„Mindenki javulni akar, szóval majd holnap meglátjuk, hogy alakul. Az biztos, hogy van még hová fejlődni, de alapvetően azt mondanám, hogy ez egy pozitív nap volt.”

„Élveztem a pénteki edzésnapot – a pályát nagyon kedvelem, és az autó is remekül viselkedett, márpedig ilyenkor sokkal élvezetesebb a vezetést.”

A Spanyol Nagydíjon aratott győzelme után Verstappen kiábrándítóan szerepelt Monacóban, ahol baleset miatt végül nem ért célba a futamon.

A holland elárulta, alig várta, hogy mihamarabb újra autóba üljön, és reméli, sikerül visszavágni a két héttel ezelőtti kudarcért.

„A monacói kiábrándító szereplés után könnyű volt újra autóba ülni. A gokartos időkben is előfordult már hasonló – most ugyanez történt, csak a Forma-1-ben. Fontos, hogy az embernek erős karaktere legyen ahhoz, hogy felülkerekedjen dolgokon, mert sok hétvégén kell jól szerepelni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!