Verstappen: Unalmas, hogy mindig Hamilton nyer

2019 German Grand Prix, Saturday - LAT Images Max Verstappen Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője elismeri Lewis Hamilton és a Mercedes teljesítményét, de nagyon bízik benne, hogy lassan véget ér az ezüstnyilak érája, és a fiatalok „átvehetik a hatalmat”.

Hamilton hatodik világbajnoki címét szerezte meg az Amerikai Nagydíjon, ezzel Michael Schumacher mögé zárkózott fel a legtöbb vb-címet szerzett versenyzők listáján. Verstappen elmondta, határozott célja, hogy megállítsa Hamiltont sikersorozatában – szerinte ugyanis már kezd unalmas lenni. 

„Unalmas lesz, ha mindig Hamilton nyer. Ezen változtatnunk kell” – nyilatkozta a holland. 

„Jó a sport számára, hogy ha fiatal pilóták feltörhetnek, és remélhetőleg hamarosan átvehetjük az irányítást. Hamilton nem lesz fiatalabb, előbb vagy utóbb ő is abba fogja hagyni. Úgy gondolom, ennek az időpontja inkább a csapaton, mint a versenyzőn múlik. Ha a Mercedes továbbra is domináns autókat épít, akkor Lewis továbbra is nyerni fog. Nekünk, az ellenfeleiknek kell gondoskodnunk arról, hogy legyőzzük őket.”

„A Red Bull-lal akarok nyerni. Ezzel a csapattal otthon érzem magam, és itt érzek valamit, ami versenyzőként fontos számomra – azt, hogy megbecsülnek.”

Verstappen szerint az idei teljesítményük alapján ez akár már jövőre is megtörténhet: „Jó úton haladunk. Ha a motorteljesítményünket a Mercedeshez vagy a Renault-hoz hasonlítjuk, akkor a Hondával közelebb kerültünk a Mercedeshez, és ez 2020-ra elég ígéretesnek tűnik.”

A Red Bull pilótája olykor-olykor konfliktusba keveredik a pályán és azon kívül is a többiekkel, azonban úgy érzi, Hamiltonnal egy egészséges rivalizálás alakult ki köztük. 

„Nem kétség, hogy Lewis egyike minden idők legjobb versenyzőinek. Soha nem volt problémánk. Austinban a rajt előtt beszélgettünk kicsit. Tisztelem őt, keményen versenyzünk, és ez időről időre kissé eldurvulhat. De erről beszélünk, ez nem a világ vége.”

Verstappen az Amerikai Nagydíjat követően beszólt a Ferrarinak: a futam és az olaszok gyenge teljesítménye után úgy nyilatkozott, „ez történik, ha abbahagyod a csalást”. A Ferrarinál nagy felháborodást keltett Verstappen mondata, ő azonban nem kíván erről többet beszélni. 

„Nem szeretnék ezekről a dolgokról beszélni. Inkább előre tekintek” – mondta. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél