Megosztás:

Verstappen változtatna a kék zászlós szabályokon

Verstappen szerint két másodpercen belül már zavaró a lekörözendő versenyző.
Verstappen szerint két másodpercen belül már zavaró a lekörözendő versenyző. © Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint át kell gondolniuk, hogy esetlegesen módosítsanak a kék zászlós szabályokon a Kínai Nagydíjon történt esetet követően.

A futam utolsó köreiben Verstappent csapattársa, Daniel Ricciardo támadta, aki meglehetősen közel került hozzá – végül azonban megelőzni nem tudta. A csata során a Red Bull autói előtt a Haas lekörözendő versenyzője, Romain Grosjean haladt, aki nem húzódott félre, hiszen Verstappen nem került elég közel hozzá.

Verstappen már a verseny során is hangoztatta, hogy „nevetséges”, hogy Grosjean nem húzódik le előtte, majd a futam után is elmondta, hogy negatívan befolyásolja az autó vezethetőségét, ha egy lekörözendő autó mögé érnek.

„Ez zavaró: amint két másodpercen belülre érsz egy versenyzőhöz képest, az egyensúly miatt alulkormányozott lesz az autó, és ez szörnyű. Nem volt előtte senki, és mögöttünk sem, szóval elengedhetett volna minket.”

A 19 éves versenyző hozzátette, át kellene gondolniuk, hogy módosítsanak a kék zászlós szabályokon a lekörözendő autók miatt.

„Végül a versenyem szempontjából nem rontott el semmit, de ez nem ideális helyzet. Meg kell néznünk, hogy mit tudunk tenni ezekkel az autókkal, ha kék zászló van.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel vezetik a világbajnoki tabellát két verseny után a 2017-es...

Hozzászólások

( komment)