Megosztás:

Verstappen: Vettel nem kért bocsánatot

Verstappen továbbra is Vettelt hibáztatja.
Verstappen továbbra is Vettelt hibáztatja. © Singapore GP

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt sérelmezi, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nem kért tőle bocsánatot a szingapúri rajtbalesetért.

A két versenyző – akárcsak Kimi Räikkönen – a vasárnapi verseny rajtjánál ütközött össze, a baleset miatt pedig feladni kényszerültek a futamot.

Bár a versenybíróság nem büntetett senkit, tehát versenybalesetnek minősítette az esetet, Verstappen szerint egyértelmű, hogy Vettel hibázott, a német ugyanis elkezdte leszorítani őt a pályáról.

Amikor a holland versenyzőt arról kérdezték, Vettel elismerte-e a hibáját, és a versenybírói szobában bocsánatot kért-e, így felelt: „Nem. Valami olyasmit mondott, hogy ’igen, visszatekintve a dolgok alakulhattak volna másképp’. De ami történt, megtörtént.”

Verstappen azt mondja, meglepte őt Vettel agresszív védekezése.

„Vettel a bajnoki címért harcol – az ember nem vállal ekkora rizikót, ha tudja, hogy [Lewis] Hamilton csak az 5. helyről rajtol” – magyarázta.

„Ha Hamilton tette volna ezt, akkor teljesen másképp festene a dolog. De ne értem, Vettel részéről miért kellett ennek megtörténnie.”

Az eset kapcsán Verstappen édesapja, a korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen is megszólalt.

„Ha megnézzük a felvételeket, látható, hogy Räikkönen érkezik jobbról, és befelé kormányoz. De ha közelebbről megvizsgáljuk, azt is láthatjuk, hogy Vettel érkezik a bal oldalon, Max pedig köztük van” – mondta a holland.

„Nem tudott menni balra és jobbra sem. Szóval nehezen lehet Maxot hibáztatni.”

Verstappen hozzátette, Vettel büntetést érdemelt volna a történtekért.

„Megérdemelné – tényleg így gondolom.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Paris Saint-Germain brazil csatárával, Neymarral, valamint Palvin Barbarával egy társaságban...

Hozzászólások

( komment)