Verstappen Vettelnek: Ilyet nem csinálunk egy időmérőn!

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 11: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on during previews ahead of the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 11, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YZGDMA3N2511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Meglehetősen csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése után Max Verstappen – a Red Bull pilótájával Sebastian Vettel szúrt ki a kvalifikáció végén.

Verstappen az időmérőn a mezőny többi tagjával együtt utolsó mért körére készült a Q3-ban, Vettel azonban a pálya utolsó előtti kanyarjában ahelyett, hogy kivárta volna a sorát, váratlanul megelőzte a hollandot.

Verstappen emiatt ritmust veszített, és végül nem volt elég ideje arra, hogy felérjen utolsó gyorskörére – így végül csak az 5. helyről rajtolhat.

A Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva a Red Bull versenyzője elárulta, dühös, mert amit Vettel művelt, azt nem szokás az időmérőkön.

„Próbáltam követni az előttem haladó Ferrarit [Charles Leclercet], igyekeztem jófiú lenni – én is megelőzhettem volna őt, de az időmérőn nem csinál ilyet az ember” – mondta a holland versenyző.

„Ezúttal kifogott rajtam ez a dolog, aminek nem örülök, de megesik az ilyen, másokkal is elő fog fordulni. Idegesítő, mert ma elérhető lett volna a 4., de akár a 3. hely is. Most egy kicsit többet kell majd előznöm.”

Verstappen úgy érzi, ha nincs az incidens, meglehetett volna a 3. hely is.

„Nem arról van szó, hogy többet vártam az időmérőtől, mert a teljesítményünk megvolt. A 3. helyért harcoltunk. Nyilván, ha az ember nem tudja befejezni az utolsó körét… De ez van, tudod, hogyha a többiek meg tudják tenni azt a bizonyos utolsó kört, akkor esélyük van arra, hogy megelőzzenek.”

A vasárnapi versennyel kapcsolatban Verstappen azt mondta, a dobogó megszerzését tűzi ki célul.

„Előttem mindenki ugyanolyan gumikkal rajtol, mint én. Majd meglátjuk, mi történik a versenyen. Hogy a győzelemhez meglesz-e a tempónk, azt nem tudom, de a dobogóért harcolni fogunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!