Verstappené a pole a szoros hungaroringi időmérőn! - F1VILÁG.HU

Verstappené a pole a szoros hungaroringi időmérőn!

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása első rajtelsőségét szerezte a Magyar Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen! A Red Bull holland versenyzője alig 18 ezredmásodperccel utasította maga mögé Valtteri Bottast, míg a harmadik rajtkockát Lewis Hamilton szerezte meg. A Ferrarik fél másodperces lemaradással zárták az időmérőt.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2157RV46W2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Nem sok lehetőségük volt a versenyzőknek arra, hogy felkészüljenek a Magyar Nagydíj időmérő edzésére, miután tegnap a tréningek egy jelentős részén vizes volt az aszfalt, a harmadik szabadedzés pedig rövidebb volt a tervezettnél, mivel olaj került a pályára, és sokáig tartottak a takarítási munkálatok. 

Az időmérőt száraz, napos időben kezdhette meg a mezőny, pedig az előrejelzések alapján sokan várták a csapadékot. 

A Q1 rosszul indult a Ferrari számára: Charles Leclerc a pálya utolsó kanyarjában elvesztette az irányítást autója felett, és a gumifalnak csapta versenygépe hátulját. A hátsó szárny csúnyán megsérült, azonban a monacói pilóta vissza tudott menni a bokszba, ahol a csapat gyors munkával ki is cserélte azt. 

Izgalmasan alakult az időmérő első szakaszának vége, amikor George Russell, a Williams versenyzője olyan közel állt a továbbjutáshoz, mint az idei évben még sosem. A brit pilóta mindössze 53 ezredmásodperccel maradt el Romain Grosjean továbbjutást jelentő idejétől. 

Daniel Ricciardo amilyen csalódottan távozott a Német Nagydíjról, olyan csalódottan fejezte be az időmérő edzést a Hungaroringen: az ausztrál pilótát Sergio Perez akadályozta a gyorsköre kezdetén, miután egy kis félreértés adódott a két versenyző között, így nem sikerült számára a továbbjutás, és csak a 18. rajthelyet szerezte meg. 

Rajtuk kívül a Q1-ben búcsúzott még a két Racing Point, Sergio Perez és Lance Stroll, valamint a másik Williamsszel Robert Kubica is. 

A Q2-ben az élmezőny csapatai közül mindenki, vagyis a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull pilótái is a közepes keverékekkel teljesítették leggyorsabb körüket, míg a két McLaren, valamint Romain Grosjean és Kimi Räikkönen a lágy keverékekkel futotta legjobb idejét, így mindenki ezekkel az abroncsokkal kezdi majd meg a vasárnapi versenyt. 

Nem sikerült a továbbjutás Nico Hülkenbergnek (Renault), a két Toro Rossónak, Alex Albonnak és Daniil Kvyatnak, Antonio Giovinazzinak (Alfa Romeo), valamint Kevin Magnussennek (Haas).

A Q3-ban fantasztikus körrel Max Verstappen élete első pole pozícióját szerezte meg, így számára a Hungaroringen is folytatódik a sikersorozata a Német Nagydíjon aratott győzelme után. Rendkívül szorosan alakult a végeredmény, a holland pilóta mindössze 18 ezredmásodperccel előzte meg a mercedeses Bottast, és új pályarekorddal, 1:14.572-es köridővel végzett az élen. A 3. helyről Lewis Hamilton indulhat majd, mögüle pedig a két Ferrari rajtolhat Leclerc-Vettel sorrendben – a különbség köztük is csupán 28 ezredmásodperc volt. 

Hirdetés

A 6. helyen Pierre Gasly várhatja majd a piros lámpák kialvását, mögüle a két McLaren rajtol majd, a 9. és 10. helyeket pedig Romain Grosjean és Kimi Räikkönen foglalhatja majd el. 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!