Verstappenék gyorsan eldöntötték, hogy a Red Bull lesz a legjobb opció - F1VILÁG.HU

Verstappenék gyorsan eldöntötték, hogy a Red Bull lesz a legjobb opció

HIRDETÉS
Max Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen a minap egy interjúban elárulta, meglehetősen gyorsan eldöntötték, hogy a legjobb opció a holland pilóta számára az lesz, ha a Red Bull csapatánál marad.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 16: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 16, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2273BZH8S1W11 // Usage for editorial use only //

Az osztrák istálló a hét elején jelentette be, 2023 végéig meghosszabbította Verstappen szerződését. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója elismerte, minél előbb szerettek volna megállapodni a fiatal pilótával a folytatásról, mert féltek attól, hogy a Mercedes elhappolja őt, amennyiben Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol 2021-re.

Raymond Vermeulen, Verstappen menedzsere most részleteket is elárult a szerződéshosszabbításról.

„Max, Jos és én meglehetősen gyorsan megállapodtunk abban, hogy ez a legjobb megoldás. Először egy kötelezettségek nélküli beszélgetésünk volt Helmut Markóval egy vacsora alkalmával Brazíliában” – mondta a szakember.

„Aztán elindult a folyamat. Volt pár egyeztetésünk egymással a rövid-, közép-, és hosszú távú célokról.”

Vermeulen elárulta, a Hondának döntő szerepe volt az ügyletben – sőt, állítólag Verstappen szerződésében egy kilépési záradék is helyet kapott arra az esetre, ha a japán gyártó 2021 végén távozik a Form-1-ből.

„Nagy a bizodalmunk a Honda fejlődésében. Úgy gondoljuk, hogy befejezetlen ügyünk van a Red Bull-lal és a Hondával. A Red Bull segített minket a Forma-1-be, és fantasztikus kereskedelmi partnerséget is ápolunk – a legfontosabb dolog viszont a győzelem.”

„És Max is úgy érzi magát a csapatnál, mint hal a vízben!”

Hogy Verstappen szerződéshosszabbítása után hogyan alakulhat az átigazolási piac, arról nemrég részletesen írtunk az alábbi cikkben:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!