Verstappennek nem kell segítenie Ricciardót - F1VILÁG.HU

Verstappennek nem kell segítenie Ricciardót

HIRDETÉS
FORMULA 1 - GP of Austria 2017

A Red Bull Forma-1-es csapata biztosította Max Verstappent arról, nem kell majd támogatnia csapattársát, Daniel Ricciardot a 2017-es idény további részében.

Verstappen számára kiábrándítóan alakult a szezon első fele: 9 versenyből 5-öt nem tudott befejezni, így csak a bajnoki ponttáblázat 7. helyét foglalja el, 62 ponttal lemaradva csapattársától, Daniel Ricciardótól, aki 4. az összetettben.

Ricciardo hátránya 64 pont a tabellán az éllovas Sebastian Vetteltől, így amennyiben a szezon további versenyei is jól alakulnak számára, akár arra is lehet esélye, hogy közel férkőzzön a vb-címért küzdőkhöz.

Ha pedig így lesz, a Red Bull jogosan kérhetné meg Max Verstappent arra, hogy segítse csapattársát.

Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke szerint azonban erre nem lesz szükség.

„Nem gondolkodunk a világbajnoki címben, az autó teljesítményére fókuszálunk, és versenyről versenyre haladunk” – mondta a szakember.

„A bajnokság ezen szakaszában nem tekintjük magunkat bajnokesélyesnek. Mindent bele akarunk adni a versenyeken, és csökkenteni akarjuk a lemaradásunkat.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappen és Ricciardo szabadon versenyezhetnek-e egymással a továbbiakban, Horner így felelt: „Abszolút.”

„Ha 15-20 ponton belül lenne, más lenne a történet. De 64 pont hátrány úgy, hogy még a szezon felénél sem járunk… nagyon optimistának kell lenni ahhoz, hogy elkezdjünk csapatsorrendet felállítani.”

Hirdetés

Horner hozzátette, meg van győződve arról, hogy a rengeteg balszerencse után Verstappen képes lesz visszavágni.

„Fiatal kora ellenére nagyon sok tapasztalata van, és gokartos pályafutása során is voltak hasonló problémái. Ami még szívfájdítóbb, hogy az autó egyre erősebb, és Ausztriában az egyik legjobb versenyünket futottuk.”

„Szóval látjuk a fejlődést. És ahogy ebben a sportban gyakran előfordul, megeshet, hogy megnyer majd három versenyt anélkül, hogy bármin is változtatnia kell. Csak mellé kell, hogy álljon a szerencse.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappennek nem kell segítenie Ricciardót
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít
Verstappen: Az első pár kör elég hektikus volt!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!