Verstappen vs. Ocon

Verstappent és Ocont beidézték a stewardok

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Beidézték a stewardok a Brazil Nagydíjat követően Max Verstappent, valamint Esteban Ocont.

A két versenyző a vasárnapi futamon ütköztek össze egymással: az élen haladó Verstappen lekörözte a Force India pilótáját, aki azonban nem sokkal később vissza akarta venni körét, ám a manőver balul sült el.

Az incidens miatt Verstappen elveszítette a győzelmet Lewis Hamiltonnal szemben, a verseny után pedig dulakodni kezdett Oconnal a bokszban.

A történtek után az FIA stewardjai beidézték a két versenyzőt, mivel véthettek a Sportszabályzat 12.1.1-es cikkelyének c pontja ellen, mely kimondja, hogy a versenyzők nem viselkedhetnek úgy, hogy azzal sértsék versenytársuk, vagy a motorsport érdekeit.

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Friss hírek