Megosztás:

Veszélybe kerülhet Wehrlein F1-es pályafutása

A Ferrari fiókcsapatává válhat a Sauber.
A Ferrari fiókcsapatává válhat a Sauber. © Sauber F1 Team

Komoly veszélybe kerülhet Pascal Wehrlein ülése a Sauber Forma-1-es csapatánál azok után, hogy a svájci istálló nemrég bejelentette, 2018-ban is a Ferrari erőforrásaival versenyeznek a királykategóriában.

A Sauber még áprilisban kötött megállapodást a Hondával egy jövőbeli együttműködésről, nemrég azonban a felek bejelentették, hogy mégsem lépnek szövetségre.

Nem sokkal ezután aztán jött a bejelentés, hogy a Sauber 2018-tól is a Ferrari motorjait használja, ráadásul megkapják a legfrissebb specifikációt az olaszok V6-os aggregátjából.

A Sauber nemrégiben kinevezett csapatfőnöke, Frederic Vasseur a Magyar Nagydíj hétvégéjén utalt rá, a Ferrarival kötött megállapodásnak bizony a versenyzők is a részét képezik – a Ferrari tehetségei kvázi a Sauberen keresztül juthatnak majd be a Forma-1-be.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne szerint fontos, hogy ifjú tehetségeik, kiváltképp Antonio Giovinazzi és Charles Leclerc F1-es tapasztalathoz jusson.

Arra a kérdésre, hogy a Sauber kulcsszerepet játszhat-e ebben, Marchionne így felelt: „Ez egy kiváló ötlet, és dolgozunk is rajta.”

„Szükségünk van a helyre, mert van néhány kivételes ifjú versenyzőnk. Helyet kell találnunk, hogy lefektethessük az alapjait a jövő Ferrarijának.”

Márpedig, ha így lesz, Pascal Wehrleinnak jó eséllyel távoznia kell majd a Saubertől az idei szezon végén: a német tehetség a Mercedes támogatásával került a svájci istállóhoz.

Amennyiben Wehrlein távozik, nehéz lesz ülést találnia másik istállónál, így F1-es pályafutása is veszélybe kerülhet.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel érte el a legjobb időt a Forma-1-es csapatok...

Hozzászólások

( komment)