Veszélyben a jövő évi Német Nagydíj - F1VILÁG.HU

Veszélyben a jövő évi Német Nagydíj

HIRDETÉS

Nürburgring vezetése elmondta, hogy nem vállalja át a futam megrendezését, ha Hockenheim nem tud helyet adni a Német Nagydíjnak 2010-ben, így nem kizárt, hogy jövőre nem látogat el a mezőny Németországba.

Nürburgring vezetése elmondta, hogy nem vállalja át a futam megrendezését, ha Hockenheim nem tud helyet adni a Német Nagydíjnak 2010-ben, így nem kizárt, hogy jövőre nem látogat el a mezőny Németországba.

A Nürburgring és a Hockenheimring felváltva ad otthont a Német Nagydíjnak a Forma-1-ben, hogy minimalizálja a kiadásokat, és maximalizálja a bevételeket.

Azonban ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, Hockenheim úgy tűnik, nem fogja tudni megrendezni a jövő évi futamot, ugyanis nincs meg hozzá az elegendő költségvetése, és a helyi kormánytól sem kap támogatást.

A Baden-Württemberg tartományi kormány miniszterelnöke, Günther Öttinger az elmúlt hétvégén találkozott volna a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal, hogy egyeztessen a részletekről, ám a találkozót végül lefújta, a Hitleres történet miatt.

Mivel továbbra is bizonytalan Hockenheim jövője, felmerült, hogy mi lenne, ha az évről-évre egyre sikeresebb Nürburgring rendezné meg a Német Nagydíjat 2010-ben, ha a másik pálya nem talál megoldást nehéz anyagi helyzetére.

A Nürburgring ügyvezetője, Walter Kafitz azonban kijelentette, hogy nem fognak versenyt rendezni jövőre, hacsak nem csökkennek drasztikusan a jogdíjak.

“Minden bizonnyal nem leszünk elérhetők a jövő évben, csakis 2011-re tervezünk” – mondta a szakember az Autosportnak. “Ez csak abban az esetben változhat meg, ha Bernie lecsökkenti az illetéket, de nem hiszem, hogy teljesítené kívánságunkat.”

Németország nagyhatalom az F1-ben, amit az is bizonyít, hogy a jelenlegi 20 fős mezőny egynegyedét (5) német versenyző alkotja, így hatalmas csapás lenne, ha az ország elveszítené versenyét.

Kafitz is bízik abban, hogy minden megoldódik: “Nem tudnék elképzelni egy Forma-1 nélküli évet Németországban. Bízom abban, hogy megoldást találunk, és minden évben ott lehet a versenynaptárban a Német Nagydíj.”

A hétvégi verseny sikeresnek volt mondható, hiszen magára a futamra 100 000 néző látogatott ki, ami 15%-os növekedés a 2006-os, és 5%-os növekedés a legutóbbi, 2007-es évadhoz képest.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!