Veszélyben volt Vettel időmérős indulása

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Sebastian Vettel számára izgalmasan alakult a szombat, és nem csak az időmérős küzdelem miatt – a német korábban attól tartott, ki kell hagynia a kvalifikációt.

Nem indult jól a szombat a Ferrari és Vettel számára, a német pilótának ugyanis nyakfájdalmai miatt szinte teljes egészében ki kellett hagynia a harmadik szabadedzést – mindössze 8 kört tudott teljesíteni.

„Őszintén szólva délelőtt nem voltam biztos abban sem, hogy az időmérőt meg tudom csinálni” – nyilatkozta Vettel.

A német pilótának végül a második pozíciót sikerült megszerezte Lewis Hamilton mögött, ráadásul nagyon szoros csatában: Vettel mindössze 44 ezredmásodperccel maradt el a pole pozíciótól – az utolsó szektorban sikerült javítania, azonban elmondása alapján az egyenesben veszítettek sokat a Mercedeshez képest.

„Az utolsó körrel elégedett voltam, úgy tűnt, hogy az egyenesben sok időt veszítünk, szóval kellett volna egy kis szélárnyék, de azt hiszem, elég szoros volt” – mondta Vettel.

„Örültem a második helynek, ez remek esélyeket kínál számunkra holnapra.”

A fájdalmaival kapcsolatban Vettel elmondta, már javult a helyzet: „Nincs semmi drámai, az időmérő már rendben volt. A harmadik edzést kicsit hamarabb be kellett fejeznünk, mint akartam, de minden oké.”

„Nem tudom, mi történt, egy kicsit beállt a nyakam. Lelazítottuk, szóval már nem aggódom a verseny miatt sem, mert ott kisebb lesz a tempó, mint az időmérőn.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Friss hírek