Veszélyes a Ferrari, Hamilton figyelmeztette a Mercedest - F1VILÁG.HU

Veszélyes a Ferrari, Hamilton figyelmeztette a Mercedest

HIRDETÉS
Az ötszörös Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton figyelmeztette csapatát, nem szabad átlépniük bizonyos határokat, miközben igyekeznek legyőzni riválisukat, a Ferrarit 2019-ben.
Fotó: Mercedes

A Mercedes már tavaly is méltó ellenfélre talált az olasz istállóban, ám sikerült visszaverniük a maranellóiak támadását, és végül megvédték világbajnoki címüket.

A téli tesztek alapján a Ferrari idén is rendkívül ütőképes lesz, Hamilton szerint pedig a Mercedesnek ezúttal mélyebbre kell ásnia, ha le akarja győzni a Scuderiát. A brit mindazonáltal figyelmeztet, nem nyomhatják túl keményen, az ugyanis drága hibákhoz vezethet.

„Megnehezíti a dolgunkat, az biztos” – mondta Hamilton, amikor a Ferrari formájáról kérdezték.

„Azt gondolom, már tavaly is mögöttük voltunk a teljesítményt tekintve, szóval túl kellett teljesítenünk, most pedig még tovább kell lépnünk. Ez azt jelenti, hogy még több teljesítményt kell kisajtolnunk magunkból.”

„Ugyanakkor viszont óvatosnak kell lennünk, mert könnyen átléphetjük a határokat, ez pedig hibákhoz vezet. A legjobb csapat vesz körül bennünket. Van tapasztalatunk, nem véletlenül lettünk világbajnokok, szóval szorgalmasnak és kiegyensúlyozottnak kell maradnunk.”

„De versenyzőként nekem is ki kell derítenem, hogyan tudnék többet kihozni magamból, erre még nincs válaszom.”

Hamilton szerint a Ferrari abból is profitálhat, hogy előbb elkezdett a 2019-es autóra fókuszálni, mint a Mercedes.

„Az év során nyilvánvalóan sokan dolgoznak a világbajnoki cím megszerzéséért, és amikor úgy tűnik, hogy nem te fogod megnyerni a bajnokságot, a csapat egy részét átcsoportosíthatod.”

„Szóval valószínűleg egy hónappal korábban elkezdték fejleszteni az autót, mint mi, miközben mi a vb-címért hajtottunk, ami végül meg is lett.”

Hirdetés

„Így megy ez általában, csak meghatározott mennyiségű forrást használhatsz fel. Vagy megbizonyosodsz arról, hogy kitartasz és megnyered a bajnokságot, vagy visszaveszel, és arra fókuszálsz, hogy a következő év jó legyen. De nem tudod, hogy valóban így lesz-e, hiszen változnak a szabályok – szóval fontos jól egyensúlyozni.”

„Nem lennék meglepve ha a Ferrarinak több szakembere lenne, hiszen Olaszországban nem könnyű kirúgni az embereket. És más a helyzet akkor, amikor az ember vadászik, nem pedig védekezik. De tavaly nagyon jó autóval kezdtek, idén viszont még jobbal.”

Hamilton mindazonáltal azt mondja, bízik abban, hogy idén is megnyerhetik a világbajnoki címet.

„Nem bánjuk, ha kihívásokkal kell szembenéznünk. Harcolni fogunk. Ez csupán annyit jelent, hogy keményebben kell dolgoznunk. De nagyon büszke vagyok arra, amit a csapat tett azért, hogy eljussunk idáig. Nem arról van szó, hogy aggódom, vagy csalódott vagyok.”

„Eltökéltek vagyunk aziránt, hogy a lehető legkeményebben dolgozzunk. Meg kell másznunk egy hegyet, de tudjuk, hogyan kell ezt csinálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!