Megosztás:

Veszélyesen kicsi a Mercedes előnye

Lauda szerint a Ferrari komoly fenyegetést jelent idén.
Lauda szerint a Ferrari komoly fenyegetést jelent idén. © GEPA Pictures

A legkisebb hibára is kegyetlenül le fog csapni a Ferrari Forma-1-es csapata 2016-ban – legalábbis erre számít Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke.

A patinás olasz istálló már tavaly is rengeteget fejlődött, Sebastian Vettel révén pedig három futamot is meg tudott nyerni a Mercedes dominanciája ellenére.

A Ferrari célja idén nem más, minthogy a világbajnoki címért szálljon harcba a Mercedesszel, Lauda szerint pedig muszáj komolyan venniük a fenyegetést.

„Egyértelműen látszik, hogy a Ferrari hatalmas lépésekkel zárkózik fel ránk” – mondta az osztrák ex-világbajnok az RTL televíziónak.

„Gyanítom, hogy 2-3 tizeden belülre megközelítettek minket. Szóval veszélyesen kicsi az előnyünk már. A legkisebb hiba a stratégiában vagy a gumikezelésben, és ez a 2-3 tized semmivé válik.”

Vettel

Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője a Sport Bild című lapnak adott interjújában eközben arról beszélt, mindent megtesz azért, hogy az 1-es rajtszám mihamarabb visszakerüljön Maranellóba.

„A célom teljesen egyértelműen az, hogy világbajnok legyek és versenyeket nyerjek” – mondta a Ferrari versenyzője, ám hozzátette, még nehéz megmondani, hogy mennyire kerültek közel a Mercedeshez.

„Erre a kérdésre csak néhány futam után lehet félig-meddig komolyan válaszolni. Versenyzőként viszont mindig hinned kell magadban és az esélyeidben.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A korábbi Forma-1-es világbajnok Alan Jones szerint a Ferrarinak fontolóra kellene vennie, hogy...

Hozzászólások

( komment)