Vettel 10-ből 5-öt adna idei teljesítményére

Sebastian Vettel, Ferrari, HungarianGP
Fotó: Scuderia Ferrari
10-es skálán 5-ösre értékelte saját teljesítményét a 2019-es Forma-1-es szezon első felére vonatkozóan Sebastian Vettel.

A német versenyző jelenleg a 4. helyet foglalja el az összetett pontversenyben Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, valamint Max Verstappen mögött, a szezon eddigi versenyein pedig több hibát is elkövetett.

Vettel a Hungaroringen a 3. helyen ért célba, a versenyt követő sajtótájékoztatón pedig arról kérdezték a dobogósokat – köztük őt is –, hogyan értékelné saját teljesítményét.

„5-ösre – nem vagyok elégedett az év első felével” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Azt gondolom, küszködtem itt-ott, hogy megbirkózzak az autóval. Rengeteg dolgot megpróbáltunk. Nyilván többet ki akartunk hozni belőle, az ember mindig többre vágyik, de úgy érzem, hogy az év második felében jobb munkát tudok végezni.”

„A rajtszámom is az 5-ös… szóval 5-ösre értékelném az eddigieket.”

A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton már nem volt ennyire visszafogott: „A szezon első feléről van szó, ugye? Én azt mondanám, 8,9, vagy 8,8!”

A brit értékelését nem hagyta szó nélkül Vettel, aki odaszólt Hamiltonnak: „Menj rá a 10-esre! Kit érdekel?”

Hamilton kifejtette: „Soha nem indult még ilyen jól az idény csapatként, és személy szerint nekem is ez volt az egyik legjobb évkezdetem. Viszont rengeteg terület van, melyen még dolgozhatunk.”

Verstappen egyébként nem élt a lehetőséggel, és nem értékelte saját teljesítményét.

„Utálom számokkal meghatározni, mert az iskolára emlékeztet, ami nem is volt olyan régen! Mindig elég kritikus vagyok magammal szemben, és szerintem mindig lehetek jobb. Soha nem vagyok elégedett. Eddig pozitívan alakult az idény, jó eredményeket értem el, de mindig van min dolgozni.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!