Vettel: A baj az, hogy ilyen cseszettül vastag a szabálykönyv…

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

A 3. helyen zárta a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, a német azonban nem teljesen elégedett, hiszen nyerhetett volna, ha nem sorolják hátrébb az időmérőt követően.

Vettel a 3. legjobb időt autózta a kvalifikáción, ám 3 rajthelyes büntetést kapott, amiért feltartotta a Renault versenyzőjét, Carlos Sainzot.

A Ferrari versenyzője így a 6. helyről kezdhette meg a versenyt, melyet végül a dobogón zárt Max Verstappen és Kimi Räikkönen mögött.

Vettel azt mondta, vegyesek az érzései, hiszen úgy érzi, nyerhetett volna, ha előkelőbb helyről startolhat.

„Hogy őszinte legyek, örülök is, meg nem is” – mondta a négyszeres világbajnok a verseny után.

„Annak örülök, hogy sikerült szépen felzárkóznunk, és felállhattam a dobogóra, mert nyilván jó dolog pontokat szerezni. Viszont többet is gyűjthettünk volna, ha jobb pozícióból rajtolhatok.”

Amikor a szombaton elkövetett hibájáról, illetve a büntetésről kérdezték, Vettel kifejtette, véleménye szerint túl van szabályozva a Forma-1, és nem érzi úgy, hogy bármit is elrontott volna, hiszen csapata nem tájékoztatta őt arról, hogy gyorsabb autó érkezik mögötte.

„Nem gondolom, hogy elcsesztem. Nem szóltak róla. Az a helyzet, hogy a szabálykönyv cseszettül vastag… Szerintem ez annak az eredménye, hogy minden versenyző… mindannyian folyton panaszkodunk, ’ezt csinálta’, meg ’azt csinálta’… De szerintem hagyni kellene, hogy a pályán rendezzük le ezeket. Én így gondolom. Hallottam, amit Carlos mondott, értékelem is, hogy ő nem látott problémát ebben.”

„Alakulhatott volna másképp, de annak, hogy ’ha’, és ’volna’, nem sok értelme van… Szerintem a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk.”

Fotó: Red Bull

Vettel kifejtette, a Forma-1 szempontjából nagyszerű, hogy egy ilyen jó versenyt láthattunk Spielbergben, ám bízik abban, hogy a következő versenyeket ők nyerik majd meg.

„Azt gondolom, nagyszerű verseny volt, nyilván remek az, hogy Max nyerni tudott itt ennyi holland szurkoló előtt. Ez nagyszerű a Forma-1 szempontjából, és az is nagyon jó, hogy fel tudtunk állni a dobogóra, és láthattuk mindezt. Remélhetőleg Németország majd visszavághat pár hét múlva!”

„Ahogy mondtam, örülök is, meg… eléggé vegyesek az érzéseim. Mindig jó dobogóra állni, de szerettem volna megnyerni ezt a versenyt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek