Verstappen vs. Ocon

Vettel: A fejlesztésekben is nagyon erős a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, csapata az idei szezonban a fejlesztések tekintetében és pazar munkát végez, és úgy érzi, minden területen folyamatosan javulni tudnak.

Vettel jelenleg 8 pontos előnnyel élen áll a bajnoki összetettben, míg a Ferrari a konstruktőri pontversenyt is vezeti a Mercedes előtt.

A Ferrarinak idén sikerült folyamatosan javítani versenyautóján – nemcsak a kasztni, hanem a motor tekintetében is.

Vettel úgy érzi, egy ideje lendületben vannak, és reményei szerint tovább gyorsulhatnak.

„A csapat még mindig fejlődik, folyamatosan javul” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A Ferrari már jó ideje itt van a Forma-1-ben, én pedig immáron három és fél éve tartozom a csapathoz – de azt gondolom, egyre erősebbek vagyunk, és nagyon-nagyon jó szakemberek dolgoznak nálunk.”

„Folyamatosan próbálkozunk. Néha nyilván előfordul, hogy vannak elemek, amik jobban működnek az autón, és van, amikor kevésbé. De azt hiszem, összességében elmondhatjuk, hogy 2016 végére kinyílt a lakat, és aztán van egyfajta lendületünk a fejlődésben.”

Vettel hozzátette, a 2017-es aerodinamikai változások lehetőséget kínáltak a Ferrarinak, ők pedig éltek ezzel.

„A 2017-es szabályváltozások természetesen lehetőséget adtak nekünk a felzárkózásra, hiszen egy kicsit le voltunk maradva – de azóta nagyszerű a tempónk és az autónk, már tavaly is így volt. És képesek voltunk fejleszteni. Év végén hiányzott egy kis teljesítmény. De szerintem tanultunk ebből, és remélhetőleg még jobbak lehetünk. Az gondolom, sok potenciál van az autónkban.”

Arra a kérdésre, hogy egy újabb németországi győzelem többet jelentene-e számára 25 pontnál, Vettel így felelt: „Igen, abszolút. Maga a tény, hogy Németországban versenyzünk… attól tartok, egy ideig ez lesz az utolsó, amennyire én tudom. Kár, hogy elveszítjük az egyik klasszikus versenyünket, ráadásul én innen származom, alig félórányira születtem és nőttem fel.”

„Szóval sokat jelent számomra, és nagyszerű lenne, ha jó hétvégét zárnánk.”

 TOVÁBBI HÍREKÉRT GÖRGESS LEJJEBB! 

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek