Vettel: A Ferrari idén is túl messze volt a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Vettel: A Ferrari idén is túl messze volt a Mercedestől

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, az idei F1-es szezonban teljesítményük meglehetősen elmaradt a Mercedesétől, ezért nem tudtak nyerni.
Fotó: Mercedes

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, az idei F1-es szezonban teljesítményük meglehetősen elmaradt a Mercedesétől, ezért nem tudtak nyerni.

A szezon feléig úgy tűnt, Vettel és a Ferrari idén esélyes lehet a bajnoki címre, azonban az idény második felében az olaszok – amellett, hogy több hibát is vétettek a versenyeken – félrefejlesztették az autót, így jó néhány hónapnyi munkát kellett a kukába dobniuk.

A német pilóta elismerte, a szezon második felében a Mercedes és Hamilton sokkal jobb munkát végett náluk.

„Azt hiszem, ha megnézzük a bajnokságot, még mindig elég messze voltunk” – véli Vettel. „Elég jónak és szorosnak tűnt a helyzet a feléig, talán még Spát és Monzát is beleszámítva. De ezek után elég jelentős csökkenés mutatkozott a teljesítményünkben, ami megnehezítette a helyzetünket.”

„Ugyanekkor Lewis és a Mercedes sorozatban nagyon erős versenyeket teljesített, sok pontot szereztek és sok győzelmet. Elég gyorsan nőni kezdett a különbség.”

Vettel elmondta, tényleg nem követte a pontok alakulását, és már Mexikóban voltak, amikor foglalkozni kezdett a tabellával – azon a versenyhétvégén, amikor Hamilton megnyerte a bajnokságot.

„Mindig hiszel és küzdesz a végsőkig, szóval tényleg Mexikó volt az, amikor ráeszméltem, hogy nehéz lesz – majd pedig már lehetetlen volt, amikor átszeltük a célvonalat. Addig nem követtem a pontokat annyira.”

„Úgy gondolom, a motivációnk az, hogy nyerjünk a Ferrarival. Ez az én célom, nyilvánvalóan ez még nem sikerült, szóval újra megpróbáljuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!