Vettel a Ferrarit méltatja a fejlődés miatt

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elismerően nyilatkozott csapatáról, akik szerinte fantasztikus munkát végeztek az Ausztrál Nagydíj óta, hogy újra versenyképesek legyenek.

Vettel 3 tizedmásodperccel maradt el csapattársától, Charles Leclerctől, így a pole pozíciótól is, azonban örül, hogy bebizonyították, sikerült fejlődniük az ausztráliai kudarcok után. 

„Természetesen sokkal elégedettebbek vagyunk az autóval ezen a hétvégén. Úgy gondolom, a csapaté az érdem, mert ők tettek ezért erőfeszítéseket. Nem voltunk túl boldogok az autó miatt  Melbourne-ben, és a csapat nagyon-nagyon keményen dolgozott azért, hogy megtudjuk, miért” – mondta Vettel. 

„Úgy érkeztünk ide, hogy kaptunk néhány választ, és ezt bizonyítottuk is ma azzal, hogy elöl voltunk és a pole-ért küzdöttünk. Azzal, hogy kibéreltük az első sort, meglett a munkájuk gyümölcse.

A német pilóta hozzátette, a csapat eredményének nagyon örül, azonban a saját teljesítményével nem teljesen elégedett, számára nem volt ideális nap a szombati. 

Elégedett vagyok, nyilván nem a saját napommal, de így mennek a dolgok. Várom a holnapot.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek