Vettel: A győzelem volt a célunk - F1VILÁG.HU

Vettel: A győzelem volt a célunk

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője úgy nyilatkozott, egyértelműen a győzelemre hajtottak a Szingapúri Nagydíjon, és sajnálja, hogy nem jött be a taktikájuk.

Vettelék elévágással próbálkoztak a SZingapúri Nagydíj kerékcserék során, azonban a Mercedes és Hamilton rögtön reagáltak, így ez nem sikerült a német számára, ráadásul a Red Bull-lal Max Verstappen is visszaszerezte tőle a 2. pozíciót.

„Eléggé nyilvánvaló volt, hogy meg fogjuk próbálni, de nem működött” – nyilatkozta Vettel a stratégiáról. „A Red Bull nagyon jól reagált és átugrottak minket. Nem sok hiányzott, de ezekkel a gumikkal az volt a prioritás, hogy elvigyük a végéig őket.”

„Az volt a stratégiánk, hogy Lewis elé kerüljünk, de ez nem működött, kár, hogy elveszítettük a második helyet. Aztán a fő fókusz azon volt, hogy megtartsuk a harmadik pozíciót.”

A német pilóta hozzátette, kockázatos taktika volt, azonban meg kellett próbálniuk, hiszen ez volt az egyetlen esélyük arra, hogy megnyerjék a versenyt.

„Nem voltunk biztosak benne, hogy elmegyünk a végéig, de sikerült” – folytatta Vettel. „Meglepődtünk, hogy Valtteri nem tudta tartani a tempót, és jobban küszködött, mint én.”

„Világos volt, hogy nem voltunk elég gyorsak a versenyen, meg kell értenünk, hogy miért.”

„Amit tettünk, hogy megpróbáltunk az első helyre kerülni, de Lewis túl gyors volt. Ha elöl vagy, kontrollálni tudod a tempót, de mi sajnos nem kerültünk az élre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!