Vettel: A győzelemért fogunk harcolni ismét - F1VILÁG.HU

Vettel: A győzelemért fogunk harcolni ismét

HIRDETÉS

A regnáló világbajnok Sebastian Vettek arra számít, hogy a győzelemért szállhat harcba a hétvégi Kanadai Nagydíjon, noha sokan arra számítanak, hogy a Red Bull küszködni fog a montreali versenypályán.


A regnáló világbajnok Sebastian Vettek arra számít, hogy a győzelemért szállhat harcba a hétvégi Kanadai Nagydíjon, noha sokan arra számítanak, hogy a Red Bull küszködni fog a montreali versenypályán.

A csapat még soha nem nyert Kanadában, David Coulthard 2008-ban elért harmadik helye a legjobb eredmény az alakulat statisztikái között. Vettel tavaly a negyedik helyen zárt Montrealban, míg csapattársa, Mark Webber ötödik lett, noha való igaz, a csapat eltérő taktikája alaposan közrejátszott a gyengébb szereplésben.

A 2010-es esztendő legjobbja csütörtökön úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy harcba szállhat majd a győzelemért vasárnap.

„Magabiztos vagyok. Tavaly jó autónk volt itt, de nem álltunk a dobogóra. Egy teljesen más taktikával vágtunk neki a versenynek, ami nem működött végül, ez pedig meglepett minket akkor” – mondta Vettel Kanadában.

„Megtanultuk a leckét. Majd meglátjuk, hogy működnek a gumik, és meddig tartanak ki, de tempó tekintetében azt hiszem, rendben leszünk.”

Vettel hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy a pálya karakterisztikája talán nem fekszik annyira az RB7-es versenygépeknek, ám reméli, hogy az új fejlesztések a várt eredményeket hozzák.

„Tudjuk, hogy a hosszú egyenesek nem mindig kedveznek nekünk. A mi autónk nagyon jó a gyors kanyarokban, itt viszont nincsenek ilyenek. Szóval majd meglátjuk.”

„Nagyon keményen dolgoztunk és lesznek újításaink itt. Nem jelentősek, de kicsi lépések, pénteken pedig kiderül, hol is állunk és hogy működnek az abroncsok.”

„Nehéz előre megmondani, hogy az első, második vagy harmadik helyen kell lennünk… máshogy is elsülhet. De az itteni egyike a legnehezebb hétvégéknek, mert a pálya teljesen más, az aszfalt nagyon sima, szóval a gumik főszerepet kapnak.”

Hirdetés

Habár Vettel az eddig eltelt hat futamból ötöt megnyert, egyszer pedig másodikként végzett, nem érzi úgy, hogy meg kellene elégednie a pontszerző helyekkel, ugyanis biztos abban, hogy a szezon későbbi szakaszában lesznek gyengébb versenyei.

„Versenyről-versenyre haladunk és nyerni akarunk. Mondhattam volna két héttel ezelőtt, hogy végezzünk egy szolid harmadik helyen és érjünk célba. De ki voltam éhezve, nyerni akartam és tudtam, hogy az egyetlen esélyem, ha kint maradok ugyanazokkal a gumikkal.”

„Még hosszú út áll előttünk és lesznek versenyek, ahol küszködni fogunk. Talán én is hibázom, vagy az autóval lesznek gondok, és ezeken a versenyeken nagyon fontos lesz, hogy pontokat szerezzünk.”

„De nyerni akarunk mindig. Ez kell, hogy a célunk legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!