Vettel: A hármas szektor több, mint egyfajta Achilles-ín... - F1VILÁG.HU

Vettel: A hármas szektor több, mint egyfajta Achilles-ín…

HIRDETÉS
Az utolsó szektor jelenti a legnagyobb problémát a Ferrari Forma-1-es csapatának Barcelonában – ezt mondja Sebastian Vettel, aki csak a 3. rajtkockát szerezte meg a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén.
Fotó: Scuderia Ferrari

Az már pénteken látszott, a Mercedeseknek jobban fekszik a katalán versenypálya, mint a Scuderia autóinak, habár az előszezoni teszteken az olasz versenygépek remekeltek Barcelonában.

Az időmérő aztán a Mercedes dominanciáját hozta: Valtteri Bottas nagy előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget csapattársa, Lewis Hamilton előtt, miközben Vettel a 3., Charles Leclerc pedig csak az 5. rajtkockát csípte el.

Vettel elárulta, a legfőbb problémát a pálya utolsó szektora jelenti számukra.

„A hármas szektor jelenleg több annál, mint egyfajta Achilles-ín…” – mondta a kvalifikáció után a négyszeres világbajnok.

„Beszéltem Valtterivel, és mindketten elégedettek voltak az autójukkal, főleg az utolsó szektorban. Nekünk viszont a hármas szektor igazán nehéz…”

„Azt gondolom, mindent kihoztunk az autóból az első etap során, második nekifutásra pedig valami mással kellett próbálkoznom, de nem jött össze. Örülök, de mégsem… ha értik, mire gondolok.”

Vettel azt mondja, a beállításokat nagyjából eltalálta a Ferrari, de egyszerűen nincs elég leszorítóerejük a lassú kanyarokban.

„Az autó nem tűnt rossznak, de nyilvánvaló, hogy nem voltunk elég gyorsak. Ami az egyensúlyt illeti, többé-kevésbé rendben van a dolog. Egy kicsit alulkormányzott volt az autó, talán jobban, mint a Mercedesek, de szerintem ezekben a kanyarokban inkább leszorítóerőre van szükség, és nekünk ez most hiányzott egy kicsit…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!