Vettel a hozzáállása miatt nem lesz bajnok idén – Briatore

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem volt megfelelő Sebastian Vettel hozzáállása a 2018-as Forma-1-es idényben, ezért fogja elveszíteni a világbajnok címet Lewis Hamiltonnal szemben – ezt mondja a korábbi csapatfőnök, Flavio Briatore.

Nem volt megfelelő Sebastian Vettel hozzáállása a 2018-as Forma-1-es idényben, ezért fogja elveszíteni a világbajnok címet Lewis Hamiltonnal szemben – ezt mondja a korábbi csapatfőnök, Flavio Briatore.

Vettel hátránya 67 pontra nőtt az összetettben Hamiltonnal szemben úgy, hogy már csak 4 verseny van hátra az idei bajnokságból.

A korábbi F1-es csapatfőnök, Flavio Briatore azt mondja, Vettel túl sokat hibázott idén – ezen ment el a vb-cím.

„Másodikként fogja zárni a bajnokságot – és mindig nagyon vékony vonal választja el egymástól a győztest és az első vesztest” – idézi Briatore szavait a Bild.

„Vettel nem bajnoki címet nyer – ő versenyeket nyer, pedig ez nem így működik” – mondta Briatore.

„Ha négyből három alkalommal kiesel, akkor minden alkalommal 25 pontot veszítesz, és mentálisan nagyon nehézzé válik. Elhiszem, hogy versenyzőként rendkívüli stressz éri az embert, és ha abban a helyzetben van, hogy ezt tudja kezelni, és el tudja végezni a munkát ahelyett, hogy kiesne, nyer. De ha kiesik, az a legrosszabb forgatókönyv – ezt tudjuk.”

Briatore azt mondja, ugyanilyen volt anno Fernando Alonso hozzáállása is.

„El kellene magyarázni neki, hogy egy verseny 53 körből áll, nem pedig csak 1 körből… Emlékszem, ugyanilyen tapasztalataink voltak Fernandóval is. Ha bajnoki címet akarsz nyerni, egy 3. hely is már bingó. Fontos, hogy az ember a pályán maradjon. Vettel monzai incidense teljesen értelmetlen volt. Tudta, hogy jobb az autója – az ember csak fékez és hátul marad. Van még 50 köre, hogy előzzön.”

„De ha kiesel, nincs egy köröd sem… Azzal az autóval a negyedik helyen is végezhetett volna, mert az autója jobb volt, mint a többieké. De ha bajnok akar lenni, akkor mesterien kell művelni ezt, be kell futni a második, vagy harmadik helyeken is. A cél a pontszerzés. Nem kell minden versenyt megnyerni a bajnoki címhez. Nem a győzelmekről, a pontokról szól a dolog.”

„Ha versenyképes autód van, megelőzhetsz bárkit. De ha ütközöl valakivel, akinek több pontja van, mint neked, akkor az előny hozzá vándorol.”

Briatore mindazonáltal kiemelte azt is, a Ferrari sem ártatlan az idei kudarcban.

„A Ferrari nagyon sok stratégiai hibát elkövetett az elmúlt 3-4 versenyen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek