Vettel: A lágy gumik nem tartanak sokáig - F1VILÁG.HU

Vettel: A lágy gumik nem tartanak sokáig

HIRDETÉS

Bár mindkét pénteki szabadedzést magabiztos előnnyel az élen zárta, Sebastian Vettel elárulta, az Indiai Nagydíj nyitónapja egyáltalán nem volt problémamentes számára sem.


Bár mindkét pénteki szabadedzést magabiztos előnnyel az élen zárta, Sebastian Vettel elárulta, az Indiai Nagydíj nyitónapja egyáltalán nem volt problémamentes számára sem.

A német versenyző sokat küszködött a Pirelli abroncsaival, ráadásul a délutáni szabadedzésen ismét problémái akadtak a kinetikus energia-visszanyerő rendszerrel.

Vettel elmondta, a gumiknak ezen a hétvégén is főszerep jut, főleg a lágy keverékkel vannak problémák Indiában.

„Nyilvánvaló, hogy a lágy gumik nem tartanak túl sokáig” – mondta újságíróknak nyilatkozva a listavezető.

„Még csak péntek van, tehát a pálya folyamatosan gumizódik fel, és általában szombatra sokat javul. Ráadásul nagyon régen [Magyarországon] használtuk utoljára ezt a keveréket, tehát holnap mindenképp jobb lehet a helyzet.”

„Vasárnap feltehetően csak egy rövid etapot teljesítünk a lágy gumikkal, de ahogy mondtam, a pálya folyamatosan gumizódik fel, így javul a helyzet. A csapatok tehát megtanulják, hogyan birkózzanak meg az abroncsokkal, és hogyan finomítsanak a beállításokon. Ettől függetlenül kétlem, hogy olyan sok kört megteszünk majd ezzel a vegyülettel vasárnap, de talán többet, mint ma.”

A címvédő magyarázatot adott arra is, a második szabadedzés során miért várakozott olyan sokáig a garázsban.

„Nem igazán voltunk biztosak a dolgunkban. Az opciós gumikkal futott etap során, az utolsó mért körben egy kicsit elhagytam a pályát, és nem voltunk biztosak abban, hogy miért is történt ez” – magyarázta Vettel.

„Megvizsgáltuk az autót, hogy megbizonyosodjunk arról, nem romlott el semmi, és aztán ismét kimentünk a pályára, és teljesítettük a hosszú etapot. Szóval az autó rendben volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!