Vettel a leggyorsabb az utolsó tesztnap délelőttjén - F1VILÁG.HU

Vettel a leggyorsabb az utolsó tesztnap délelőttjén

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel áll az élen a Forma-1-es csapatok utolsó előszezoni tesztnapján, Barcelonában.
Fotó: Scuderia Ferrari

A német versenyző a délelőtt első felét még a tabella alsó traktusán töltötte, nem sokkal később azonban a Pirelli C3-as jelölésű abroncsait használva feljött a 6. helyre, majd autójára felkerült a leglágyabb, C5-ös vegyület is.

Vettel végül 1 perc 16,352 másodperces idővel átvette a vezetést, majd tovább javított, jelenleg 1 perc 16,221 másodperces idővel áll az élen, megelőzve a Mercedes versenyzőjét, Valtteri Bottast.

Vettel legjobbja 1 századmásodperccel gyorsabb annál, mint amit csapattársa, Charles Leclerc futott tegnap, így egyelőre ez a tesztszezon leggyorsabb köre.

A Mercedes az előszezonban eddig nem igazán fektetett hangsúlyt a gyors köridőkre, Bottasnak azonban am délelőtt már volt néhány próbálkozása. A finn 1 perc 16,561 másodperces idővel áll a 2. helyen, ez eddig a Mercedes legjobb körideje Barcelonában. Bottast délután Lewis Hamilton váltja majd.

Fotó: Mercedes

A 3. helyet Daniil Kvyat foglalja el a Toro Rossóval, őt Carlos Sainz (McLaren), Romain Grosjean (Haas) és Daniel Ricciardo (Renault) követi.

Az Alfa Romeo autóját ma Kimi Räikkönen teregeti: ő délelőtt 61 körig jutott, egyelőre 1 másodperces lemaradással a 7. helyen áll, megelőzve a Red Bull ifjú versenyzőjét, Max Verstappent, Sergio Perezt (Racing Point) és Robert Kubicát (Williams).

Verstappen 9 óra 37 perckor gurult pályára azok után, hogy csapattársa, Pierre Gasly tegnap csúnyán összetörte az RB15-öst. Emiatt a versenyautóra egy régebbi specifikáció ’bargeboard’ került fel.

Fotó: Red Bull Racing

Piros zászlóval eddig csak egyszer kellett megszakítani a tesztnapot: 8 perccel az ebédszünet előtt Räikkönen állt meg a pályán.

A tesztnap végén természetesen jelentkezünk majd részletes összefoglalóval, illetve képgalériával.

Hirdetés

Az állás jelenleg:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!