Vettel: A megpördülésemnek semmi köze a nyomáshoz - F1VILÁG.HU

Vettel: A megpördülésemnek semmi köze a nyomáshoz

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, nem azért követett el újabb hibát a Bahreini Nagydíjon, mert egyre jobban érzi a vállán a nyomást.
Fotó: Scuderia Ferrari

A német versenyző számára kiábrándítóan alakult a szezon második versenye: bár a második helyről rajtolva rögtön az élre ugrott, utána egyre hátrébb csúszott, majd a Lewis Hamiltonnal folytatott küzdelem során megpördült autójával.

Nem sokkal ezután autójának első szárnya látványosan leszakadt, emiatt Vettel rengeteg időt veszített, így csak az 5. helyen ért célba.

A korábbi világbajnok emiatt csak az 5. helyet foglalja el az összetettben, sokan pedig úgy tartják, a német kezdi érezni a rá nehezedő nyomást – hiszen új csapattársa, Charles Leclerc eddig pazar formát mutat.

Vettel viszont nem gondolja úgy, hogy a nyomás okoz neki problémát.

„Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy bármi köze van a nyomáshoz. Váratlanul ért, amikor hirtelen elveszítettem az autó hátulját, és amikor már elkezdtem megpördülni, túl késő volt” – mondta a négyszeres világbajnok a Hamiltonnal való küzdelem során elszenvedett megpördüléséről.

„Természetesen vissza kellett néznem nekem is. Az én hibám volt, szóval meg kell ezt emésztenem.”

Vettel elárulta azt is, a megpördülés után a bal hátsó abroncs futófelülete levált, emiatt szakadt le később az első szárny is. 

„Azt hittem, nem volt olyan vészes a dolog. A megpördülés közben a bal hátsó gumi futófelülete levált – a Pirelli még mindig keresi, hol maradt a gumi többi része!”

„Emiatt óriási volt a vibráció, és amikor az egyenesben haladtam, letört az első szárny.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!