Vettel: A megpördülésemnek semmi köze a nyomáshoz

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, nem azért követett el újabb hibát a Bahreini Nagydíjon, mert egyre jobban érzi a vállán a nyomást.

A német versenyző számára kiábrándítóan alakult a szezon második versenye: bár a második helyről rajtolva rögtön az élre ugrott, utána egyre hátrébb csúszott, majd a Lewis Hamiltonnal folytatott küzdelem során megpördült autójával.

Nem sokkal ezután autójának első szárnya látványosan leszakadt, emiatt Vettel rengeteg időt veszített, így csak az 5. helyen ért célba.

A korábbi világbajnok emiatt csak az 5. helyet foglalja el az összetettben, sokan pedig úgy tartják, a német kezdi érezni a rá nehezedő nyomást – hiszen új csapattársa, Charles Leclerc eddig pazar formát mutat.

Vettel viszont nem gondolja úgy, hogy a nyomás okoz neki problémát.

„Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy bármi köze van a nyomáshoz. Váratlanul ért, amikor hirtelen elveszítettem az autó hátulját, és amikor már elkezdtem megpördülni, túl késő volt” – mondta a négyszeres világbajnok a Hamiltonnal való küzdelem során elszenvedett megpördüléséről.

„Természetesen vissza kellett néznem nekem is. Az én hibám volt, szóval meg kell ezt emésztenem.”

Vettel elárulta azt is, a megpördülés után a bal hátsó abroncs futófelülete levált, emiatt szakadt le később az első szárny is. 

„Azt hittem, nem volt olyan vészes a dolog. A megpördülés közben a bal hátsó gumi futófelülete levált – a Pirelli még mindig keresi, hol maradt a gumi többi része!”

„Emiatt óriási volt a vibráció, és amikor az egyenesben haladtam, letört az első szárny.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek