Vettel: A Mercedes más ligában autózott ma

Fotó: Pirelli
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - MARCH 14: Sebastian Vettel, Ferrari SF90 during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on March 14, 2019 in Melbourne Grand Prix Circuit, Australia. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)
Sokkal erősebb volt a Mercedes Forma-1-es csapata az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapján, mint ahogyan arra utalgattak a versenyhétvégét megelőzően – ezt nyilatkozta Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője Melbourne-ben.

Az előszezoni tesztek alapján úgy tűnt, a Ferrari érkezik meg favoritként az évadnyitó helyszínére, az első két melbourne-i szabadedzésen azonban Lewis Hamilton és a Mercedes volt a leggyorsabb – a második gyakorlást nagy fölénnyel nyerték az Ezüstnyilak.

Pedig még maga Hamilton is azt mondta csütörtökön, nem félrebeszélés az, amikor azt említik, a Mercedes hátrányban van a Ferrarival szemben.

„Egy kicsit meglepő volt. Nagyon gyorsnak tűntek” – mondta Sebastian Vettel a Mercedes pénteki formájával kapcsolatban.

„És nem tudom, hogy csak mi küszködtünk-e ma, vagy mások is, de ami azt illeti, szerintem ők más ligában autóztak.”

„Talán mindenki más küszködött, és majd fordítani tudunk a helyzeten, de igen, kétségkívül nagyon erősnek tűntek, sokkal erősebbnek, mint ahogy azt említették a hétvégét megelőzően.”

Az első edzésen Vettel és csapattársa, Charles Leclerc is 1 századmásodpercen belül végzett Hamiltonhoz képest, a második tréningen azonban csak az 5., illetve 9. helyeken zártak.

Arra a kérdésre, hogy miért nem volt olyan jó a tempójuk a második szabadedzésen, Vettel így felelt: „Nem tudjuk az okokat, de keressük őket. Ha megtaláljátok, szóljatok, irányítsátok őket a garázsunkba!”

A német hozzátette, a Ferrari „nem kapta el a fonalat” pénteken, így sokat javíthatnak még a köridőkön, ha magabiztosabbá tudnak válni.

„Érzem, hogy olyan jó autó van alattam, mint a teszteken, csak nem csinálja ugyanazokat a dolgokat. Nem csinálja azt, amit én szeretek, ezért nincs is meg az önbizalom.”

„Nem gondolom, hogy borzasztó volt a helyzet, itt-ott voltak dolgok, amik igazából nagyon jók voltak, és amikre építhetünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!