Verstappen vs. Ocon

Vettel: A Mercedestől még messze vagyunk

A Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött harmadikként ért célba a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel.


A Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött harmadikként ért célba a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel.

A Red Bull versenyzője a második helyről rajtolt Sepangban, ám cseppet sem csalódott a mai harmadik hely miatt.

„Úgy éreztem, jól sikerült a rajtom, próbáltam Lewis szélárnyékába kerülni, de aztán Nico hirtelen ott termett a jobb oldalon”
– mondta a négyszeres világbajnok a futam után.

„Elég szoros küzdelem volt, és veszítettem egy pozíciót Daniellel [Ricciardo] szemben. Később aztán sikerült visszaelőznöm őt, és próbáltam minél közelebb kerülni Nicóhoz. Volt egy pont, amikor úgy tűnt, azonos a tempónk, de aztán mindig elhúzott előlem.”

„A verseny utolsó etapjában pedig már csak a célba érés lebegett a szemem előtt, ami Danielnek sajnos különféle okok miatt nem jött össze.”

Vettel hozzátette, jó úton járnak, ám ahhoz, hogy utolérjék a Mercedest, sok munkára lesz még szükségük.

„Az nyilvánvaló, hogy a Mercedestől még messze vagyunk, ezek a srácok ma rettenetesen gyorsak voltak.”

Vettel csapattársa, Daniel Ricciardo nehéz napon van túl, ő végül el sem jutott a kockás zászlóig.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek