Verstappen vs. Ocon

Vettel: A Red Bullnak javulnia kell a győzelemhez

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy csapatának nem elég csak az időmérős teljesítményén javítania, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy még több sebességet találjon és javítson az RB8-as modellen, ha harcba akar szállni a győzelemért és a bajnoki címért.


Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy csapatának nem elég csak az időmérős teljesítményén javítania, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy még több sebességet találjon és javítson az RB8-as modellen, ha harcba akar szállni a győzelemért és a bajnoki címért.

Bár az energiaital-gyárosok relatíve jól teljesítenek versenykörülmények között, az időmérőn képtelenek felvenni a versenyt ellenfeleikkel egy kör alatt, ami miatt nincsenek könnyű helyzetben pilótáik a vasárnapi futamokon.

Vettel ugyan tisztában van azzal, hogy leginkább az időmérős teljesítményükön kell most javítaniuk, figyelmeztetett, hogy csak ez nem lesz elég ahhoz, hogy visszatérjenek az élre.

„Természetesen valami másra is szükségünk van” – mondta a német világbajnok arra a kérdésre, hogy a jobb időmérős teljesítmény elég lesz-e az újabb győzelmekhez.

„A versenyen is meg vagyunk verve, szóval nem az a helyzet, hogy nekünk van a legjobb autónk és csak azért nem tudunk győzni, mert elrontjuk az időmérőt. Valami hiányzik, dolgoznunk kell, hogy javulni tudjunk.”

„Azonban ahogy azt már számtalanszor elmondtam, hiszem, hogy ott van a potenciál, egy gyors autóval rendelkezünk, és amint mindent a helyére teszünk és összeállnak a dolgok, magabiztosabbak lehetünk. Mind az időmérőn, mind a versenyen jobbnak kell lennünk.”

Vettel a hétvégi versenyen visszatér csapata legújabb fejlesztésű kipufogó-elrendezéséhez, jóllehet az elmúlt futamon a régit használta, mivel azt jobban preferálta – stabilitása miatt. Elmondta azonban, hogy belátta, jobb az új rendszer, és azon kell dolgozni a továbbiakban.

„Ez egy jobb irány, ezért is került vissza az autómra. Az elmúlt verseny nem volt hiábavaló, mert élesben tesztelhettük a két elrendezést egymás mellett, azonos körülmények között” – folytatta a német pilóta, aki óvatosan nyilatkozott a hétvégi esélyekről.

„Természetesen nem számíthatunk azonnali csodára. Csak egy hét telt el az elmúlt verseny óta. Bízunk abban, hogy előrébb tudunk lépni a kvalifikációs teljesítményünket illetően, mert úgy tűnik, hogy jelenleg az a leggyengébb pontunk, de a versenytempóban nem vagyunk olyan nagyon lemaradva, szóval majd meglátjuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek