Vettel: A versenyen nehéz dolgunk lesz

GP BRASILE F1/2019 - VENERDÌ 15/11/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Bár az egykörös tempó rendben van, Sebastian Vettel szerint nehéz dolga lesz a Ferrarinak a Forma-1-es Brazil Nagydíj vasárnapi versenyén.

A német versenyző a leggyorsabb volt a pénteki edzésnapon, Interlagosban, elmondása szerint azonban muszáj lesz javítaniuk, a versenytempójuk ugyanis korántsem olyan, mint amilyet szeretnének.

A második szabadedzés végén Vettel arról beszélt, meggyőződése, hogy javítani tudnak még teljesítményükön, ehhez azonban keményen kell majd dolgozniuk szombaton.

„Az autó rendben volt, de nem volt könnyű napunk az időjárás miatt, mivel nem sikerült folyamatosan körözni” – mondta a négyszeres világbajnok. „Úgy gondolom, sikerült megértenünk, mire van szüksége az autónak. Ebből fogunk most kiindulni, és remélhetőleg szombaton javíthatunk. Hiszem, hogy képesek vagyunk rá, és muszáj is lesz.”

„Az egykörös tempóm jobb volt, mint a hosszabb etapos teljesítmény. Több tapadásra lesz szükségünk, ami nem egyszerű feladat. Viszont egy kicsit jobban ki tudjuk egyensúlyozni az autót, aminek köszönhetően a hosszabb etapjaink jobbak lehetnek.”

„Nagyon magabiztos vagyok, hogy sikerül előrelépnünk egyet, de a futamon nehéz dolgunk lehet az alapján, amit az elmúlt két versenyen láttunk. A saját feladatunkra kell összpontosítanunk, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jobb formában leszünk a hétvége további részében. Aztán majd meglátjuk, ez hová vezet szombaton és vasárnap.”

SZOROS IDŐMÉRŐ LEHET

A pénteki szabadedzések utáni elemzések alapján egyébként az egykörös tempó tekintetében nagyon szoros a küzdelem a három topcsapat között, így a magyar idő szerint 19 órakor kezdődő időmérő különösen izgalmas lehet.

A MERCEDES VERSENYTEMPÓJA A LEGJOBB

A versenytempót tekintve viszont – ahogy Vettel is mondta – bőven van hová fejlődnie a Ferrarinak, a Mercedes ugyanis a pénteki teljesítménye alapján bőven a mezőny előtt jár.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél