Vettel aggódik a versenyzők biztonsága miatt - F1VILÁG.HU

Vettel aggódik a versenyzők biztonsága miatt

HIRDETÉS

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel bevallotta, hogy komolyan aggódik a jövő évben bevezetésre kerülő kinetikus energiatároló rendszer (KERS) megbízhatósága miatt.

A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel bevallotta, hogy komolyan aggódik a jövő évben bevezetésre kerülő kinetikus energiatároló rendszer (KERS) megbízhatósága miatt.

Annak ellenére, hogy már csak három hónap van vissza a szezon kezdetéig, a csapatok többsége egyelőre még maga sem tudja, beveti-e az új eszközt az első versenyeken.

Többen még pályára sem vitték az új rendszert, amely okozott már problémát egyeseknek. A legemlékezetesebb és legijesztőbb eset a BMW-nél történt, mikor az egyik szerelőt szó szerint megrázta az autó a KERS hibás működése miatt.

Nem sokkal az említett eset előtt a Red Bull gyárának egyik szárnya is kigyulladt a KERS tesztelése közben, és bár az akkor felmerült hibákat már kijavították, Vettel úgy érzi, még nem 100%-os a rendszer megbízhatósága.

“Ami a jövő évet illeti, engem az új rendszer megbízhatósága aggaszt leginkább. Vajon elég biztonságos lesz-e ahhoz, hogy versenyezzünk vele?” – tette fel a kérdést a német pilóta a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában.

“A csapatok elvárásai teljesen világosak a KERS rendszert illetően: gyorsnak, és száz százalékosan megbízhatónak kell lennie. Azonban véleményem szerint van egy dolog, amit az emberek mostanában igencsak alábecsülnek, méghozzá azt, hogy vajon elég biztonságos-e?”

“Egy kicsivel több, mint három hónap van hátra a szezon kezdetéig és most kezdjük meg a téli szünetet. Aztán a csapatok már kihozzák új autóikat, és azokkal folytatják a teszteket, de az idő vészesen fogy. Az aggaszt a legjobban, hogy eddig senki nem törődött úgy igazán a biztonsággal.”

“Ahogy azt már elmondtam, a rendszernek gyorsabbnak, és megbízhatónak kell lennie, ugyanakkor nem szabad, hogy veszélyes legyen a versenyzőkre, illetve az autó körül dolgozókra. Jelenleg a biztonság miatt aggódom a legjobban. Remélhetőleg a csapatok javítanak a biztonságon, és az FIA is figyelni fog erre” – tette hozzá Vettel.

A Red Bull Racing a hírek szerint csak februárban kezdi meg a KERS tesztelését, mikor lerántja a leplet új autójáról. Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy körülbelül hat hetük marad a rendszer tökéletesítésére.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!