Verstappen vs. Ocon

Vettel: Alapvetően a tempó az, ami hiányzott idén

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Keményen dolgozik a Ferrari Forma-1-es csapata azért, hogy 2019-ben megtegye az utolsó szükséges lépést ahhoz, hogy legyőzze a Mercedest.

Keményen dolgozik a Ferrari Forma-1-es csapata azért, hogy 2019-ben megtegye az utolsó szükséges lépést ahhoz, hogy legyőzze a Mercedest.

Az olasz istálló remek formában kezdte az idei szezont, az évad első felében méltó ellenfele volt a Mercedesnek, később azonban rendre alulmaradt a német csapattal szemben, és végül elbukta az egyéni- és konstruktőri bajnokságot is.

A vereséghez egyéni- és csapathibák egyaránt hozzájárultak, Sebastian Vettel azonban bizakodó. A négyszeres világbajnok mindazonáltal azt mondja, idén egyszerűen nem voltak elég gyorsak.

„Azt gondolom, erősebb csomagra lesz szükségünk” – fogalmazott a német versenyző.

„Nyilván voltak pillanatok idén, amikor erős versenyeink voltak, ugyanakkor voltak olyanok is, melyeken nem voltunk túl jók, nem voltunk kellően gyorsak. Szóval összességében a sebesség az, ami dönt, és azt gondolom, többször fordul elő, hogy hiányzott némi sebesség.”

„Úgy vélem, nagyon keményen dolgozunk, szerintem a motiváció is megvan, hogy megtegyük az utolsó szükséges lépést.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek