Vettel alatt megállt az autó, vége a Ferrari tesztprogramjának

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Műszaki hiba miatt a tervezettnél korábban véget ért a Ferrari Forma-1-es csapatának tesztprogramja Barcelonában.

Az olasz istálló Sebastian Vettellel dolgozott ma a katalán ringen, délelőtt a négyszeres világbajnok megfutotta a tesztszezon eddigi legjobb idejét is.

Vettel 110 kört tett meg a pénteki nap folyamán, délután azonban versenyautója egy elektronikai hiba miatt megállt a pályán, emiatt pedig a piros zászlókat is meg kellett lengetni.

A Ferrari csapata nem sokkal ezelőtt megerősítette, mivel túl sokáig tartana megjavítani az autót, befejezik tesztprogramjukat.

Nem a Ferrari az egyetlen, mely problémákkal küszködik: a Red Bull Max Verstappennel mindössze 36 körig jutott eddig, a holland versenyző autójának váltója ugyanis meghibásodott.

A tesztnap végén természetesen jelentkezünk majd részletes összefoglalónkkal.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek