Vettel állítja, Hamilton nem hagyott neki elég helyet

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel állítja, Lewis Hamilton nem hagyott neki elegendő helyet a Forma-1-es Olasz Nagydíj első körében, ennek következtében ütköztek össze.

A két világbajnok a rajt után, a Variante della Roggia nevű kanyarkombinációban ütközött össze, és miközben Hamilton tovább tudott menni, Vettel megpördült, autójának első szárnya pedig megsérült a balesetben.

VETTEL ÉS HAMILTON BALESETÉT IDE KATTINTVA NÉZHETED MEG!

A történtek miatt Vettel az első kör végén a bokszba kényszerült, és míg Hamilton győzött Monzában, bajnoki riválisa csak a 4. helyen ért célba.

„Lewis nyilván látta a lehetőséget kívülről. De aztán nem hagyott nekem semmi helyet, nekem pedig nem volt más választásom, mint nekimenni, ütközni az autójával” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Nyilván próbáltam kikerülni a bajból, de nem jött össze. Sajnos én voltam az, aki megpördült, ami kicsit ironikus. De ez van.”

„Ha az ember a forgalomban szemben áll, a helyzete nem túl rózsás. De utána szerintem jól vezettem, próbáltam felzárkózni. Még így is sok pontot szereztünk, szóval lehetett volna sokkal rosszabb is.”

„Nyilván nem segít, ha az ember pontokat veszít, de nem dől össze a világ, ettől még fel fogunk ébredni holnap reggel. Nyilván most csalódott vagyok, de leginkább a szurkolók miatt. Hihetetlen támogatást nyújtottak, de sajnos nem tudtuk viszonozni.”

„De mit is tehetnénk, ha megpördülünk? Jó verseny lehetett volna, de nem így alakult. Ettől még elég látványos volt, talán még látványosabb így, de nem túl kielégítő.”

Vettel hátránya 30 pontra nőtt az összetettben Hamiltonnal szemben, habár az elmúlt versenyhétvégék alapján a Ferrari tempója jobbnak tűnt a Mercedesénél.

„Nem aggódom túlzottan. Szerintem megvan a tempónk. A ponthátrány nagynak tűnik, de igazából nem tart olyan sokáig ledolgozni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Friss hírek