Vettel állítja, Hamilton nem hagyott neki elég helyet - F1VILÁG.HU

Vettel állítja, Hamilton nem hagyott neki elég helyet

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, Ferrari, Monaco Grand Prix 2018,

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel állítja, Lewis Hamilton nem hagyott neki elegendő helyet a Forma-1-es Olasz Nagydíj első körében, ennek következtében ütköztek össze.

A két világbajnok a rajt után, a Variante della Roggia nevű kanyarkombinációban ütközött össze, és miközben Hamilton tovább tudott menni, Vettel megpördült, autójának első szárnya pedig megsérült a balesetben.

VETTEL ÉS HAMILTON BALESETÉT IDE KATTINTVA NÉZHETED MEG!

A történtek miatt Vettel az első kör végén a bokszba kényszerült, és míg Hamilton győzött Monzában, bajnoki riválisa csak a 4. helyen ért célba.

„Lewis nyilván látta a lehetőséget kívülről. De aztán nem hagyott nekem semmi helyet, nekem pedig nem volt más választásom, mint nekimenni, ütközni az autójával” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Nyilván próbáltam kikerülni a bajból, de nem jött össze. Sajnos én voltam az, aki megpördült, ami kicsit ironikus. De ez van.”

„Ha az ember a forgalomban szemben áll, a helyzete nem túl rózsás. De utána szerintem jól vezettem, próbáltam felzárkózni. Még így is sok pontot szereztünk, szóval lehetett volna sokkal rosszabb is.”

„Nyilván nem segít, ha az ember pontokat veszít, de nem dől össze a világ, ettől még fel fogunk ébredni holnap reggel. Nyilván most csalódott vagyok, de leginkább a szurkolók miatt. Hihetetlen támogatást nyújtottak, de sajnos nem tudtuk viszonozni.”

„De mit is tehetnénk, ha megpördülünk? Jó verseny lehetett volna, de nem így alakult. Ettől még elég látványos volt, talán még látványosabb így, de nem túl kielégítő.”

Hirdetés

Vettel hátránya 30 pontra nőtt az összetettben Hamiltonnal szemben, habár az elmúlt versenyhétvégék alapján a Ferrari tempója jobbnak tűnt a Mercedesénél.

„Nem aggódom túlzottan. Szerintem megvan a tempónk. A ponthátrány nagynak tűnik, de igazából nem tart olyan sokáig ledolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!