Vettel állítja, semmi sincs még veszve - F1VILÁG.HU

Vettel állítja, semmi sincs még veszve

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel szerint hiba volna még leírni csapatát a következő évadra, noha való igaz, a Red Bull Racingnek jóval több problémája volt a télen, mint a riválisoknak.


A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel szerint hiba volna még leírni csapatát a következő évadra, noha való igaz, a Red Bull Racingnek jóval több problémája volt a télen, mint a riválisoknak.

Az osztrák alakulat sokat küszködött a Renault-motorral hajtott RB10-es versenygép megbízhatóságával, emiatt sokkal kevesebb időt tudott pályán tölteni, mint a rivális csapatok, köztük a Mercedes, a Ferrari és a McLaren.

Vettel ennek ellenére biztos benne, a Red Bull képes lesz felállni a padlóról, szóval korai volna még temetni a Milton Keynes-i gárda esélyeit. A címvédő ráadásul leszögezte, kár belekezdeni azokba a pletykákba, melyek szerint a problémák láttán hamarosan a Ferrarihoz menekül majd.

„Nem vagyok az a fajta, aki a problémák legkisebb jelére átül egy másik lóra” – mondta határozottan a négyszeres világbajnok.

„Egyelőre nincs veszve semmi – még egy versenyt sem teljesítettünk, nem osztottak pontokat, de a média mégis azt hajtogatja, hogy óriási katasztrófa közepében vagyunk. Egy kicsit fel van fújva ez az egész, a legtöbben azt sem tudják, miről beszélnek.”

„Igen, olykor hibázik az ember, de egyetlen csapat sincs a mezőnyben, mely elmondhatja magáról, hogy problémák nélkül teljesíteni tud egy teljes tesztnapot. Való igaz, más csapatoknak kevesebb volt, mint nekünk, de megküzdünk ezzel a helyzettel is.”

„A csapatnál mindenki – beleértve engem is – készen áll a harcra.”

Horner: Minden versenyre fejlesztésekkel érkezünk majd

A legtöbb csapathoz hasonlóan természetesen a Red Bull is komoly újításokkal készül az évad első versenyére, a pletykák szerint azonban a címvédő gárda az európai szezon kezdetére gyakorlatilag egy B-specifikációjú autót készít fel.

„Fogalmam sincs, honnan erednek ezek a spekulációk” – cáfolta meg a híreket Christian Horner, az istálló csapatfőnöke.

„Lesz egy továbbfejlesztett autónk, ahogy minden évben, minden versenyen lesznek újításaink – nemcsak az európai szezonra, hanem a bajnokság minden egyes futamára fejlesztésekkel készülünk majd.”

Hirdetés

„Nincs varázslat ebben a játékban, egyszerűen megoldást kell találni a különféle mérnöki problémákra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!