Vettel állt az élre a második edzésen Kanadában - F1VILÁG.HU

Vettel állt az élre a második edzésen Kanadában

HIRDETÉS

Sebastian Vettel diktálta a tempót a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén, ahol továbbra is száraz pályán körözhettek a versenyzők. A Red Bull német pilótáját Fernando Alonso és Nico Rosberg követte.



Sebastian Vettel az élre repítette a Red Bull Racinget a Kanadai Nagydíj pénteki második szabadedzésén, ahol ismét nagyon szoros volt az élmezőny, Fernando Alonso alig egy tizeddel volt csak lassabb, és futott be a második helyen a Ferrarival.

A harmadik helyet a Mercedes GP német pilótája, Nico Rosberg szerezte meg, aki ezúttal gyorsabb volt csapattársánál, Michael Schumachernél, aki az első tréninget a második pozícióban fejezte be.

A másfélórás edzés különösebb kalamajka nélkül lezajlott, ám egyértelmű, hogy a hétvége legnagyobb kérdése a gumikopás lesz, ugyanis a versenyzők szinte kivétel nélkül a túlzott szemcsésedésre panaszkodtak a kanadai ringen.

A köridők néhány kör alatt hat-nyolc tizedet estek szinte minden pilóta esetében, és szemmel láthatóan brutálisan koptak a lágyabb keverékű abroncsok, amire mindenképpen figyelniük kell a csapatoknak a versenyen, feltéve ha nem fog esni az eső, amit jósolnak.

Az első három mögött Mark Webber következett a másik Red Bull Racinggel, akit Felipe Massa, és a Force Indiával ismét vitézkedő Adrian Sutil követett az első hatban.

A reggeli tréning győztese, Jenson Button csak a tizenegyedik helyen végzett, míg csapattársa, Lewis Hamilton a hetedik lett. A McLaren duója közé Robert Kubica (Renault), Michael Schumacher (Mercedes), és Vitantonio Liuzzi (Force India) ékelődött be.

Az edzés legnagyobb vesztese Jarno Trulli volt, aki egy váltóprobléma miatt szinte végig a garázsban várakozott, majd végül ki tudott hajtani a pályára, és tizenegy kört teljesített.

A Lotus olasz pilótája végül bejött a Virgin pilótái elé, míg csapattársa, Heikki Kovalainen alig egy másodperccel lemaradva Jaime Alguersuari mögött, a legjobb „újoncnak” bizonyult.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!