Vettel állt az élre az időmérő előtt Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Vettel állt az élre az időmérő előtt Abu Dhabiban

HIRDETÉS

Sebastian Vettel diktálta a tempót az Abu Dhabi Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén. A Red Bull németjét csapattársa, Mark Webber követte, Lewis Hamilton, és Fernando Alonso előtt.



Sebastian Vettel diktálta a tempót az Abu Dhabi Nagydíj utolsó szabadedzésén, ahol a péntekinél egy kicsivel melegebb idő fogadta a mezőnyt.

A pilóták az egyórás tréning javarészében hosszú etapokat teljesítettek, csak a végén tetették fel autóikra a lágyabb keverékeket, és kezdték meg szimulációs köreiket, így az idők drasztikusan csökkentek.

Vettel is az utolsó percekben érte el legjobb idejét, amely jobb volt, mint Lewis Hamilton pénteki legjobbja, aki a Red Bull duója mögött a harmadik helyen végzett a McLarennel.

A bajnokság éllovasa, Fernando Alonso a negyedik helyre hozta be a Ferrarit, majd nyolc tizedes lemaradásban Vettelhez képest, míg az ötödik pozícióban a McLaren másik versenyzője, Jenson Button zárt.

Vitaly Petrov (Renault) a hatodik helyen végzett, a Mercedes duója, Michael Schumacher és Nico Rosberg előtt, míg az első tíz sorát Robert Kubica (Renault), és Nick Heidfeld (Sauber) zárta.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa csak a tizenkettedik lett, így nagyon össze kell kapnia magát az időmérőre, ha segíteni akar csapattársának a versenyen.

Az edzés egyébként különösebb incidens nélkül zajlott le.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!