Vettel: Amit ma láttunk, az közel áll a tökéleteshez - F1VILÁG.HU

Vettel: Amit ma láttunk, az közel áll a tökéleteshez

HIRDETÉS
Sebastian Vettel nyerte az első barcelonai tesztnapot a Ferrarival – a német pilóta elmesélte első benyomásait a 2019-es F1-es versenygépről.
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Az első tesztnapon a Ferrari új, SF90 elnevezésű versenygépével Vettel rótta a köröket: a német pilóta elégedetten zárhatta a hétfőt, ugyanis 1:18.161-es időeredménnyel a tabella élén végzett. 

A tesztek lényege nem is az elért időeredményben mérhető, sokkal inkább számít a megbízhatóság, illetve az autóról szerzett első benyomások. Ezzel Vettel is tisztában van, és a körözést követően úgy nyilatkozott, aligha sikerülhetett volna pozitívabban az első szezon előtti gyakorlás. 

„Nem is remélhettünk volna jobb napot” – nyilatkozta Vettel Barcelonában. „Hihetetlen volt.”

Vettel összesen 169 kört teljesített, így nemcsak a tempót tekintve állt a mezőny élére, hanem a megtett körök számának tekintetében is. 

„Az autó nagyon jól működött, nem volt problémánk, ami lelassított volna minket. Teljesítettük a programot, ahogy szerettük volna. És ennél még egy kicsit többet is ki tudunk préselni az autóból” – folytatta a német. 

A Ferrari-pilóta vasárnap már pályára gurult autójával egy filmforgatás erejéig: már ekkor is teljesen a versenygép hatása alá került. 

„A tegnapi benyomásaim is nagyon jók voltak, ahogyan a maiak is. Szóval úgy tűnik, az autó működik. Kényelmesen érzem magam benne. Nyilvánvalóan én még egy kicsit rozsdás vagyok, mert jó néhány hónapja nem vezettem, de egyre jobb lesz, ma elég kört teljesítettem, jól fogok aludni. Az autó rendben működik, nagyon boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit akarok.”

Természetesen a tesztek után máris megkezdődnek a találgatások az erőviszonyokkal kapcsolatban, azonban Vettel szerint ennek még semmi értelme – ami viszont biztos, hogy az első tapasztalataik nagyon pozitívak voltak. 

Nyilvánvalóan nagyon korai még bármiről beszélni, ez volt az első nap, és néhány hét múlva ennek már semmi jelentősége nem lesz. De most azt hiszem, nagy dicséret jár mindenkinek a gyárban. Ahogy kezelték az új szabályokat, és amit ma a pályára tettek, az nagyon közel áll a tökéleteshez.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!