Verstappen vs. Ocon

Vettel autót tört, így nem teljesen elégedett

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem volt könnyű napja a Pirelli gumitesztjén, Abu Dhabiban Sebastian Vettelnek – a német délelőtt kicsúszott a pályáról, habár végül a legjobb idővel zárta a napot.

Nem volt könnyű napja a Pirelli gumitesztjén, Abu Dhabiban Sebastian Vettelnek – a német délelőtt kicsúszott a pályáról, habár végül a legjobb idővel zárta a napot.

Vettel a pálya 1-es kanyarjában csúszott ki délelőtt, minek következtében megsérült autójának hátsó szárnya. Sőt, két alkalommal a kerékvetőre is olyan agresszíven hajtott rá, így a versenygép padlólemeze is károsodott.

Bár 4 tizedes előnnyel a leggyorsabb volt a keddi nyitónapon, Vettel elismerte, „veszítettek némi időt”.

„Sajnos volt néhány kisebb gondunk, és több figyelmet kellett fordítanunk ezekre, illetve időbe telt, mire kicseréltük a sérült elemeket” – mondta Vettel.

„Semmi komoly, de veszítettünk egy kis időt.”

A 2018-as keverékek mellett a Pirelli a jövő évi vegyületeit is elhozta magával az abu dhabi tesztre.

„Főleg a gumik miatt fontos ez a gyakorlás, csak a kezdeti érzések miatt” – mondta Vettel.

„A hétvégi benyomások még mindig túlságosan frissek, szóval kell valami, amivel összehasonlításokat tudunk végezni. Nincsenek komoly meglepetések, úgy tűnik, a gumik működnek, eléggé hasonlónak tűnnek. Aprók a különbségek.”

„A Pirellinél azt mondják, a keverékek kicsit közelebb vannak egymáshoz, szóval a hiperlágy jobban hasonlít a többire, és a kemény keverék – amit nem használtunk – közelebb került a lágyabb vegyületekhez.”

„Most meglátjuk, milyenek lesznek majd a gumiválasztások a jövő évre. Ez lesz a legfontosabb dolog – hogy a Pirelli milyen vegyületeket visz el az egyes versenyhelyszínekre.”

Vettel holnap már nem köröz a Ferrarival, helyét újdonsült csapattársa, Charles Leclerc veszi át az autó volánja mögött.

„Szerettem volna egy kicsit többet körözni, főleg hosszabb etapokat megtenni, ez hiányzik egy kicsit. Remélhetőleg Charlesnak több pályaidő jut holnap, és kapunk néhány választ a 2019-es gumikkal kapcsolatban.”

„Nincsenek komoly különbségek. Alaposabban szemügyre kell vennünk őket, de sok szakemberünk dolgozik ezen, szóval biztos vagyok benne, hogy hamarosan válaszokat kapunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek