Vettel: Az 1-es rajtszámtól nem leszek gyorsabb - F1VILÁG.HU

Vettel: Az 1-es rajtszámtól nem leszek gyorsabb

HIRDETÉS

Természetesen büszke arra, hogy az 1-es rajtszámot viselheti idén versenyautóján, ám Sebastian Vettel szerint semmivel sincs több esélye a világbajnoki cím megnyerésére, mint legfőbb riválisainak.


Természetesen büszke arra, hogy az 1-es rajtszámot viselheti idén versenyautóján, ám Sebastian Vettel szerint semmivel sincs több esélye a világbajnoki cím megnyerésére, mint legfőbb riválisainak.

A német versenyző a csapat hivatalos weboldalának adott videóinterjúban elmondta, gyakorlatilag semmit sem változott az élete azóta, hogy tavaly novemberben megnyerte a világbajnoki trófeát.

„Nem igazán változott meg az életem. Nyilvánvalóan a szezonzárót követő időszak nagyon mozgalmasan telt, télen viszont volt időm magamra, együtt lehettem a családommal, a barátaimmal.” – mondta Vettel.

„Aztán pedig elölről kezdtünk mindent: megpróbáltuk felkészíteni az új autót a következő szezonra, szóval nem mondanám, hogy olyan sokat változott az életem.”

A regnáló világbajnok hozzátette, nagyon jó érzés, hogy az ő autóján szerepelhet majd az 1-es rajtszám 2011-ben, ám ettől sajnos sem ő, sem az RB7-es konstrukció nem lesz gyorsabb. A német versenyző célja, hogy erős teljesítményt nyújtson a szezon elejétől kezdve, hogy esélye legyen megvédeni a bajnoki trófeát.

„Természetesen nagyszerű érzés, hiszen jól tükrözi, mi történt az elmúlt évben. Viszont idén nem sokat segít, nem leszek tőle 2-3 tizeddel gyorsabb körönként. Az autón mindennek együttesen kell muzsikálnia, és versenyzőként én is mindent megteszek azért, hogy elég jó legyek, viszont nagyon hosszú út áll előttünk.”

Hogy hogy alakulnak az erőviszonyok, arról Vettel egyelőre nem tudott sokat mondani, ahhoz ugyanis, hogy tiszta képet kapjunk, meg kell várnunk, hogy alakul a melbourne-i hétvége március végén.

„Mindannyian a nulláról kezdünk, egy új szezon vár ránk, és mivel mindenkinek nulla pontja van, mindenkinek ugyanannyi esélye van arra, hogy megnyerje a világbajnokságot. Hosszú bajnokság vár ránk, jelen állás szerint 19 versenyen veszünk részt. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, jelenleg még nagyon nehéz az erőviszonyokról beszélni. Nem leszek előnyben amiatt, hogy az én autómon szerepel az 1-es rajtszám.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!