Vettel az élen az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Vettel az élen az időmérő előtt

HIRDETÉS

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel végzett az élen a forma-1-es Brazil Nagydíj szombati szabadedzésén. A német versenyzőt Jenson Button és Mark Webber követte.


A Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel végzett az élen a forma-1-es Brazil Nagydíj szombati szabadedzésén. A német versenyzőt Jenson Button és Mark Webber követte.

Akárcsak pénteken, a Brazil Nagydíj szombati szabadedzésén is a McLaren és a Red Bull versenyzői küzdöttek meg a legjobb helyekért – a mezőny száraz pályán, 29-30°C körüli hőmérséklet közepette folytathatta a megkezdett munkát Interlagosban.

A legjobb köridőt a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel érte el: a német versenyző 1:12.460-es köridővel zárt az élen, megelőzve a McLaren világbajnokát, Jensont Buttont.

A harmadik pozícióban Mark Webber zárt, aki alig 25 ezredmásodperccel múlta felül a másik mclarenest, Lewis Hamiltont.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a csapatok a szabadedzés végén időmérő szimulációt hajtottak végre. Lágy keverékkel, illetve relatíve könnyű autóval először szokás szerint a Mercedesek próbálkoztak. Nico Rosberg végül a hetedik helyen zárt, míg a hétszeres világbajnok Schumacher a nyolcadik pozícióban fejezte be a gyakorlást.

A brackley-i gárda duóját az ötödikként záró Fernando Alonso, valamint a force indiás Adrian Sutil előzte meg.

A legjobb tíz helyezett sorrendje Paul di Resta és Felipe Massa nevével egészült ki. A brazil versenyzőnek nem volt szerencséje, ugyanis utolsó mért köreiben a forgalom akadályozta, ami miatt nem is nagyon tudott javítani legjobbján, és végül 1,1 másodperccel lemaradva Vetteltől zárt a tizedik pozícióban.

A tizenegyedik a renault-s Vitaly Petrov lett, akit Rubens Barrichello, Jaime Alguersuari, Kamui Kobayashi és Pastor Maldonado követett.

A hazai pályán versenyző Bruno Senna Sergio Perez mögött csak tizenhetedik lett.

Hirdetés

A sereghajtók mezőnyében ezúttal is a Lotus bizonyult a leggyorsabbnak, míg a HRT versenyzői képesek voltak harcolni a Virgin duójával.

A sort Sebastien Buemi zárt: a svájci olajszivárgás miatt egyetlen mért kört sem tudott megtenni az utolsó szabadedzésen, csapata, a Toro Rosso azonban mindent megtesz azért, hogy az időmérőre működőképes állapotba hozza versenyautóját.

A kvalifikációt magyar idő szerint 17 órakor tartják majd Sao Paulóban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!